Merel van Noort - Recruiter

Merel van Noort
Naam
: Merel van Noort (1988)

Opleiding: Rechtsgeleerdheid (privaatrecht)

Beroep: Recruiter en adviseur arbeidsmarktcommunicatie bij Kennedy van der Laan

Jaar van afstuderen: 2011


Na een snuffelstage bij de rechtbank Amsterdam besloot Merel van Noort om Rechten te gaan studeren. Toch bleek uiteindelijk dat een juridische functie niet was wat ze wilde. Gelukkig kwam ze erachter dat er na een rechtenstudie meer mogelijkheden zijn.

Arbeidsrecht in een praktische/uitvoerende vorm
Merel vertelt dat ze altijd al geweten heeft dat ze met én voor mensen wilde werken. Ze koos daarom ook voor de Master Privaatrecht, volgens haar de studierichting waarbinnen je het meest te maken krijgt met de menselijke kant van het recht. Tijdens haar studie bleef echter altijd al de twijfel aanwezig of ze echt een juridisch inhoudelijke baan ambieerde. Ze besloot om in haar laatste studiejaar stages te gaan lopen in de advocatuur en in het bedrijfsleven. Haar laatste stage, bij Heineken Nederland, is doorslaggevend geweest voor haar loopbaankeuze, omdat deze stage haar een andere kant liet zien van de arbeidsmogelijkheden als jurist. Merel maakte kennis met zowel de werkzaamheden van een bedrijfsjurist als die van HR. Naar aanleiding hiervan begon zij zich te oriënteren op het gebied van HR functies, waarbij het arbeidsrecht in meer praktische/uitvoerende vorm aanwezig is. Ze besloot te solliciteren voor de functie van Medewerker HR Commercie bij Heineken en is hier (tijdens de afrondende fase van haar scriptie) aan de slag gegaan. Na ruim 1,5 jaar gewerkt te hebben bij Heineken, was ze toe aan nieuwe uitdaging.

Recruiter met een juridische achtergrond: een pre
Sinds 1 maart 2013 is Merel werkzaam als recruiter bij advocatenkantoor Kennedy Van der Laan. Hier is ze verantwoordelijk voor de werving & selectie van alle functies binnen het kantoor. Daarnaast houdt zij zich bezig met de arbeidsmarktcommunicatie, waarbij ze onder andere als contactpersoon fungeert voor studieverenigingen/uitzendbureaus/werving & selectie bureaus, recruitmentevents (bv. kantoorbezoeken, oriënterende lunches, carrièrebeurzen, etc.) organiseert, online activiteiten opzet en beheert. Merel moet veel intern overleg plegen over aankomende evenementen en lopende vacatures, veel sollicitatiegesprekken voeren en contact hebben met werving & selectie organisaties. Ze moet m.b.t. de arbeidsmarkt nadenken over waar ze met het kantoor heen willen, hoe ze eruit willen zien, hoe ze over willen komen en welke activiteiten ze willen organiseren. Vervolgens moet ze doorpakken en het echt gaan doen.

De keuze om na haar rechtenstudie een niet-juridische loopbaan te gaan bewandelen was voor haar wel lastig, maar ze staat nog altijd achter haar keuze. Ze vindt het werken met het recht simpelweg niet leuk genoeg, terwijl je volgens haar echt passie voor je werk zou moeten hebben. Spijt van haar studie heeft ze absoluut niet. Ook in haar huidige functie komt de rechtenstudie goed van pas. “Door mijn juridische achtergrond weet ik hoe de advocatenwereld in elkaar steekt. Ik weet in grote lijnen waar iedereen mee bezig is. Daarmee krijg je ook wat meer begrip en misschien wel respect, omdat mensen realiseren dat je weet wat voor hen van belang is. Maar je weet ook wat de arbeidsmarkt wilt weten. Ik ken beide kanten waardoor ik intern goed kan overtuigen en draagvlak kan creëren voor recruitmentevenementen, maar ook naar buiten toe kan inspelen op de vraag en wens van werk/stage zoekenden.”

Welke loopbaan past bij jou?
Merel benadrukt dat het in deze tijd, waarin er minder arbeidsplekken zijn, het extra belangrijk is om na te denken over wat je nu echt wilt. Tijdens de studie rechten maak je met name kennis met de klassieke juridische beroepen, zoals advocaat, officier van justitie en rechter. Er is echter zo veel meer, bedenk daarom wat er nog meer bij jou past (en misschien wel beter). Praat met mensen over wat je interessant vindt, loop stages, kijk wat je kan en wat je niet kan, doe ervaringen op, leer jezelf kennen en ontwikkel jezelf.” Merel wijst als laatst op het belang van nevenactiviteiten. “Zorg voor een juiste combinatie tussen cijfers én CV. Niet alles wat je op de werkvloer nodig hebt leer je uit een boek. Dat leer je door te leven en te doen.”