Workshops

Kickstart Your Career bestaat uit drie workshops, waarin je wordt geactiveerd en geïnspireerd om goed voorbereid het sollicitatieproces in te gaan! Daarnaast zullen je cv en motivatiebrief in een individueel gesprek worden gecheckt door medewerkers van het Career Office!

Kleurbalk

Inzicht in jezelf en Personal Branding Deel I

Maandag 3 april 2017, 11:00-14:00 uur

Door het doen van verschillende oefeningen en opdrachten krijg je in deze workshop antwoorden op vragen als: 'Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?' en leer je hoe je jouw unieke kwaliteiten kunt vermarkten.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: wat zijn je afwegingen geweest bij je studiekeuze, welke karaktereigenschappen, talenten en unieke persoonlijke vaardigheden bezit je en hoe breng je deze zo goed mogelijk naar voren?

Kleurbalk

Inzicht in jezelf en Personal Branding Deel II

Maandag 10 april 2017, 11.00-14.00 uur

Tijdens deze workshop ga je jouw persoonlijke voordelen koppelen aan je ambities en ga je je voorbereiden op het vermarkten van deze karakteristieken; welke persoonlijke capaciteiten bezit je en waar leg jij de accenten? De investeringen die je voor je loopbaan zult moeten maken komen expliciet aan de orde.

Na afloop van bovenstaande twee workshops beschik jij over je eigen, persoonlijke canvas, waarop al jouw kenmerken, talenten en kwaliteiten door jouzelf overzichtelijk in kaart gebracht zijn; al het gereedschap dat jij nodig hebt om je carrière een kickstart te kunnen geven!

  • Identificatie van jouw unieke kwaliteit
  • Ontwikkeling van jouw professionaliteit
  • Verhoging van jouw effectiviteit en productiviteit

Beide workshops worden gegeven door Rob van der Donk.

Rob van der DonkRob van der Donk – Building Human Capital
Na jarenlang in de sales gewerkt te hebben, heeft Rob de overstap gemaakt naar het hoger onderwijs. Eerst in de rol van docent, later als trainer.
Rob beschikt over het vermogen om jou de grens tussen je academische denkkracht en je persoonlijke (soft) skills te laten identificeren, als aanvulling op de eisen van zowel jouw eigen carrière, als ook de eisen van de arbeidsmarkt. Rob heeft de afgelopen jaren in zijn rol van trainer vele workshops begeleid waarbij hij studenten inzicht heeft gegeven in hun persoonlijke vaardigheden, competenties en motivatie.


Kleurbalk

Check CV en motivatiebrief

In de week van 17 april 2017

In de week van 17 april heb je een individueel gesprek met Inge Saat of Marleen Opwijrda van het Career Office. Samen met jou zullen zij jouw cv en motivatiebrief bekijken en je hier feedback op geven.
 

Inge SaatInge Saat
Inge heeft Nederlands recht gestudeerd en gewerkt bij o.a. Openbaar Ministerie en USG Legal. Ze werkt sinds 2014 bij het Career Office en heeft in 2015 de leergang Loopbaanadviseur/Coach afgerond bij Schouten & Nelissen.
Marleen OpwijrdaMarleen Opwijrda
Marleen heeft Nederlands recht en Notarieel recht gestudeerd, en heeft daarnaast de masteropleiding Psychologie aan de Open Universiteit afgerond. Zij heeft gewerkt bij o.a. Kennedy Van der Laan en ABN AMRO. Marleen werkt sinds 2015 bij de faculteit, eerst als studieadviseur en nu als studieloopbaanadviseur.

Kleurbalk

Oefengesprek met recruiters, met aansluitende netwerklunch

Vrijdag 12 mei 2017, 11.00-14.30 uur

In deze workshop krijg je de kans om met recruiters van organisaties als: BOEKEL, DPA Legal, DPA Risk & Compliance, Van Doorne, Gemeente Amsterdam, Legal Top Talent en de Politie, in kleine groepjes een sollicitatiegesprek te oefenen. Ook hier komen de vaardigheden en kennis die je hebt opgedaan in Workshop 1 en 2 goed van pas!

Na afloop van het oefengesprek ontvang je feedback; hierdoor weet je precies waar je eventueel nog aandacht aan moet besteden bij een 'echt' sollicitatiegesprek!

Tijdens de afsluitende lunch bestaat de mogelijkheid om nader kennis te maken met de recruiters en vragen te stellen.

LOGOs