Workshops

In de workshops van Kickstart Your Career word je geactiveerd en geïnspireerd om goed voorbereid het sollicitatieproces in te gaan! Daarnaast zullen je cv en motivatiebrief in een individueel gesprek worden gecheckt door medewerkers van het Career Office!

Kleurbalk

Workshop 1: Inzicht in het sollicitatieproces en in jezelf

Wil jij weten wat er komt kijken bij het vinden van een passende baan? In deze workshop krijg je overzicht van de diverse fases die in het sollicitatieproces aan bod komen. Verder ga je antwoord vinden op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Daarna onderzoek je wat voor baan of soort organisatie bij je past.

Kleurbalk

Workshop 2: Inzicht in de markt en in netwerken

Weet jij wat werkgevers zoeken en belangrijk vinden? In de tweede workshop ga je ontdekken hoe je daar achter komt en hoe je de link kunt leggen naar je eigen doel. Daarnaast krijg je inzicht in het belang van netwerken, en leer je wat de do’s & don’ts zijn bij het opbouwen en onderhouden van een netwerk.

De eerste twee workshops worden gegeven door externe trainer Mayke Smit.

Mayke Smit

Mayke Smit
Mayke Smit is een coach die zich richt op persoonlijke ontwikkeling in de brede zin van het woord. Mayke heeft ruime ervaring in individuele loopbaancoaching, talentontwikkeling en management development. Op deze gebieden heeft zij diverse workshops voor studenten gegeven, o.a. voor de School of Business and Economics aan de VU. Mayke heeft Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Daarna heeft zij als jurist gewerkt bij de Kinderrechtswinkel in Amsterdam, het arrondissementsparket in Alkmaar, de Nationale ombudsman en de directie Politie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Kleurbalk

Workshop 3: CV, motivatiebrief, LinkedIn en het sollicitatiegesprek

In workshop 3 gaan we aan de slag met de kennis die je hebt opgedaan in de workshops 1 en 2. Hoe schrijf je een pakkend cv en goede motivatiebrief? Doel van beide documenten is immers uitgenodigd worden voor het sollicitatiegesprek. Daarnaast gaan we in deze workshop in op hoe je jezelf kunt profileren via LinkedIn en hoe je je het beste voorbereid op het sollicitatiegesprek zelf.

Deze workshop wordt gegeven door Mireille Schouten en Inge Saat, beiden werkzaam bij het Career Office.

In de week van 20 november heb je ook een individuele check van jouw cv en motivatiebrief met Mireille of Inge. Samen met jou bekijken zij jouw cv en motivatiebrief en geven jou feedback hierop.

Inge Saat

Inge Saat

Inge heeft Nederlands recht gestudeerd en gewerkt bij o.a. Openbaar Ministerie en USG Legal. Ze werkt sinds 2014 bij het Career Office en heeft in 2015 de leergang Loopbaanadviseur/Coach afgerond bij Schouten & Nelissen.


Mireille Schouten

Mireille Schouten

Mireille is afgestudeerd in privaatrecht en heeft vijf jaar als advocaat in het familierecht gewerkt. Haar hart ligt bij een pioniersfunctie en het ontwikkelen van nieuwe creatieve mogelijkheden.

Kleurbalk

Workshop 4: Oefengesprek met recruiters, met aansluitende netwerklunch

In deze workshop krijg je de kans om met recruiters van organisaties als: DPA Risk & Compliance, Van Doorne, Gemeente Amsterdam, Köster Advocaten en de Politie, in kleine groepjes een sollicitatiegesprek te oefenen. Ook hier komen de vaardigheden en kennis die je hebt opgedaan in de workshops goed van pas!

Na afloop van het oefengesprek ontvang je feedback; hierdoor weet je precies waar je eventueel nog aandacht aan moet besteden bij een 'echt' sollicitatiegesprek!