Symposium Empirical Legal Studies (ELS)

22-11-2019

Sterrewacht Keizerzaal (B104), Sterrewachtlaan 11 Leiden

Symposium Empirical Legal Studies (ELS) 22 november 2019, Oude Sterrewacht Leiden

ELS@law.leidenuniv.nl

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Rechten

Overig

Thema 
Het Platform ELS organiseert op 22 november 2019 een onderzoekssymposium ‘Synergie tussen ELS en klassiek juridisch onderzoek’. Promovendi en andere jonge onderzoekers worden uitgenodigd hun onderzoek en de door hun gehanteerde empirische methode toe te lichten. Grijp deze kans om op de hoogte te raken van ander juridisch onderzoek waarbij empirische methoden worden gebruikt, om ideeën uit te wisselen, te reageren op elkaars onderzoek en om feedback van onderzoekers te krijgen die bedreven zijn in ELS. Tijdens twee sessies wordt een platform geboden aan onderzoekers die
  • aan de start staan van een promotietraject;
  • momenteel een onderzoek uitvoeren en tegen inhoudelijke en praktische uitdagingen aanlopen;
  • ervaring hebben met juridisch-empirisch onderzoek en die momenteel werken aan het opzetten van een (subsidiabel) vervolgonderzoek.

Aanwezig zijn onder andere referenten, die als meer ervaren onderzoekers op ELS-gebied zullen reflecteren en feedback geven op de onderzoeksplannen, aanpak en bevindingen of eventuele vragen zullen beantwoorden van de jonge onderzoekers. Het symposium wordt in- en uitgeleid door twee key note speakers: Maartje van der Woude (Universiteit Leiden) en Kees van den Bos (Universiteit Utrecht). 

Programma 
·       12.00 Inloop met lunch en opening door Willem van Boom 
·       12.45 Key note: Kees van den Bos ‘Waargenomen onrechtvaardigheid en radicalisering’ 
·       13.15 Presentaties Sessie I 
·       14.45 Koffie/thee 
·       15.00 Presentaties Sessie II 
·       16.30 Key note: Maartje van der Woude  ‘De (wissel)werking van het recht op lokaal,nationaal en Europees niveau: Een mixed methods studie naar intra-Schengen border games’   
·       17.00 Borrel 

Deelname 
Onderzoekers die een presentatie willen houden op het symposium worden uitgenodigd voor 1 oktober 2019 een schriftelijke pitch van maximaal 350 woorden te sturen naar ELS@law.leidenuniv.nl. Voor 15 oktober zal een selectie worden gemaakt van de voorstellen. 

Aanmelding 
U bent van harte welkom om het symposium (kosteloos) bij te wonen. Wel verzoeken wij u zich voor 1 november aan te melden via: https://www.paoleiden.nl/cursusaanbod/2019/symposium-els/.

 

De voertaal is in principe Nederlands, maar het geven van een presentatie in het Engels behoort tot de mogelijkheden. 

Organisatie 
Voor verdere vragen kunt u via ELS@law.leidenuniv.nl terecht bij mw. Ekaterina Pannebakker LLM (Universiteit Leiden, Instituut voor Privaatrecht), mw. Mr. Stijn Voskamp (Universiteit Leiden, Instituut voor Privaatrecht), dhr. Mr. Wouter de Zanger (Universiteit Utrecht, Utrecht Centre for Accountability and Liability Law)