Kickstart your career

Vrijdagmiddag 23 november was het dan zover; de studenten die hebben meegedaan aan Kickstart Your Career hebben drie workshops gehad om inzicht te krijgen in zichzelf en hun talenten en CV op orde te brengen, de motivatiebrief on fleek te krijgen en ‘het gesprek’ te oefenen. De daad werd bij het woord gevoegd en de studenten konden eindelijk met de recruiters in gesprek.

27-11-2018 | 9:37

Op het evenement zijn recruiters van acht verschillende organisaties aanwezig om de Rechten- en criminologiestudenten een zo breed mogelijk beeld te geven van de verschillende sectoren waarin zij terecht kunnen komen. De gemeente Amsterdam, de grootste werkgever van Amsterdam, doet al langer mee aan Kickstart Your Career. Nezjma Ramdas representeert de gemeente voor het eerst bij deze dag.  ‘Maar ik heb van collega’s altijd positieve dingen gehoord over de VU-studenten.’, vertelt ze. Zelf heeft ze wel vaker met studenten van andere faculteiten gewerkt. ‘Heel positief altijd!’.

Zenuwen
Bij de studenten is de spanning te voelen. Na die vier weken moeten ze nu echt aan de slag. Sofie Smink, net begonnen aan haar Master Rechtsgeleerdheid richting Mediation, wil vandaag vooral goed oefenen en eventueel een stage aan de haak slaan. “Maar ik hoop ook mensen van bedrijven te spreken waar ik zelf niet zo snel aan zou denken om bij te werken.” De net afgestudeerde Dalia Darwish loopt een tikkeltje zenuwachtig haar eerste gesprek in. Ze is op zoek naar haar eerste baan en wil een goeie indruk maken. “Ik wil graag de maatschappelijke kant op, en echt iets toevoegen aan de maatschappij.”

Andere sectoren
Voor het recruitment bureau Interim Valley is het de eerste keer dat ze meedoen, maar Christian de Vos is enthousiast. “Ik heb zelf ook rechten aan de VU gestudeerd en het lijkt me erg leuk om iets te vertellen over mijn werkveld. Misschien dat meeste rechtenstudenten na hun afstuderen niet direct denken aan de financiële sector, maar we hebben ze juist erg nodig!” Zijn collega Frederique Jongenelen heeft al meer ervaring met stagiaires en starters van de VU. “Ik heb altijd een goede ervaring met VU-studenten. Zeker uit deze faculteit en daarom staan we hier ook.”

Na de oefengesprekken komen de studenten en recruiters weer samen om alles even door te nemen, te kijken wat is opgevallen en hoe nu verder. Daarna kunnen ze weer met elkaar in gesprek tijdens de netwerksessies. Aan het eind van de dag zijn zowel de studenten als de bedrijven een hoop kennis en contacten rijker.

Careeroffice & de Careerportal
Het Career Office brengt studenten, faculteit, alumni en bedrijfsleven met elkaar in contact. Studenten die zich willen voorbereiden op hun stage of loopbaan zijn bij het Career Office aan het juiste adres! Ze kunnen bij het Career Office terecht voor workshops, individuele gesprekken, events die hen voorbereiden op het bemachtigen van die leuke stageplaats of eerste baan. Of om te bespreken welke kant ze op willen na hun studie.

Organisaties die (stage)vacatures hebben kunnen ook terecht bij het Career Office. De faculteit vindt het belangrijk dat studenten praktijkervaring op doen en heeft daarom een online portal ontwikkeld. Via de Career Portal is het mogelijk een stage, bijbaan dan wel startersfunctie onder de aandacht te brengen bij studenten van de rechtenfaculteit van de VU. Wilt u ook in contact komen met onze betrokken en maatschappelijk georiënteerde VU-rechtenstudenten? Bekijk de mogelijkheden.

Op de hoogte blijven van de activiteiten van het Career Office? Sluit je aan bij de LinkedIn groep van het Career Office!