Uitstekende resultaten accreditatie Bachelor en Master Criminologie

Afgelopen januari zijn beoogde leerresultaten, de onderwijsleeromgeving, de toetsing en de gerealiseerde leerresultaten van de opleiding Criminologie beoordeeld door een deskundigenpanel van de NVAO.

02-08-2019 | 11:25

De bachelor scoorde bovengemiddeld op alle vier deze onderdelen en daarom is het eindoordeel: goed. De masteropleiding scoorde ook bovengemiddeld op drie van de vier onderdelen. Hiermee is de accreditatie van zowel de bachelor- als de masteropleiding opnieuw verlengd. 

Het panel complimenteert de bacheloropleiding met het “heldere profiel en de empirische en kritische focus”. Daarnaast zien zij de Bachelor Research Track als een “waardevolle toevoeging voor studenten die zich verder willen bekwamen in het academisch onderzoek” en de afstudeerrichtingen van de masteropleiding als “innovatief”. Ook is het panel “zeer onder de indruk van het systeem van intercollegiale intervisie”. Verder kunnen de examencommissie en het systeem van studiebegeleiding rekenen op grote waardering van het panel. 

Lees hier het hele accreditatierapport van de NVAO over de bachelor criminologie en hier het hele accreditatierapport van de NVAO over de master criminologie.