Master International Crimes, Conflict and Criminology (ICC) goed beoordeeld door NVAO

Afgelopen januari is de masteropleiding ICC beoordeeld door de NVAO. Op drie van de vier standaarden zijn bovengemiddelde scores behaald. Daarmee is de accreditatie van deze master ook opnieuw verlengd.

02-08-2019 | 11:25

De beoogde leerresultaten, onderwijsleeromgeving en toetsing zijn beoordeeld met een goed. Het panel geeft aan dat het programma "a unique and remarkable profile” kent. Het curriculum wordt "impressive” genoemd. Daarnaast is het panel ook onder de indruk van “the professional approach towards teachers”.  

“We zijn heel blij met de positieve beoordeling, zegt opleidingsdirecteur Joris van Wijk. “Het afgelopen jaar hebben we veel wijzigingen in het programma doorgevoerd waardoor het programma beter aansluit bij de hedendaagse complexe problematiek met betrekking tot oorlogsmisdrijven, genocide, terrorisme en overige conflict-gerelateerde criminaliteit. Van de studenten hebben we gedurende het jaar al bevestiging gekregen dat zij de nieuwe insteek waarderen. Het is heel mooi dat een panel van collega’s nu ook zulke positieve feedback geeft.”

Lees hier het hele accreditatierapport van de NVAO.