Online Belastingpoort ‘Ons belastingstelsel na Corona’

Op 25 juni organiseerde de NOB opnieuw een digitale Belastingpoort. Ditmaal over de vraag in hoeverre de beleidsopties uit de recente bouwstenen rapporten en het CPB rapport ‘Kansrijk Belastingbeleid’ door de coronacrisis in een ander daglicht komen te staan. Of bieden deze opties juist een goede basis voor belastingheffing in de post-corona economie en samenleving? Daarover gingen sprekers uit de wetenschap, het CPB, de FNV en andere organisaties onder leiding van dagvoorzitter Esther van Rijswijk met elkaar in gesprek. Deze online Belastingpoort startte met een interview door Esther van Rijswijk met staatsecretaris Hans Vijlbrief en NOB voorzitter Bartjan Zoetmulder.

30-06-2020 | 13:01

U kunt deze online belastingpoort hier terugkijken.

Het programma zag er als volgt uit:

• Opening en welkom door dagvoorzitter Esther van Rijswijk
  • Interview Esther van Rijswijk met Hans Vijlbrief (staatssecretaris van Financiën) en Bartjan Zoetmulder (voorzitter NOB)
  • Paneldiscussie met:
    • Prof. dr. Koen Caminada (hoogleraar Empirische analyse van sociale en fiscale regelgeving, Universiteit Leiden)
    • Prof. dr. Bas Jacobs (hoogleraar economie en overheidsfinanciën, Erasmus School of Economics)
    • Prof. dr. Arjen Lejour (hoogleraar belastingen en openbare financiën aan Tilburg University en verbonden aan het Centraal Planbureau)
    • Prof. dr. Leo Stevens (emeritus hoogleraar Fiscale Economie EUR)
  • Paneldiscussie met:
    • Hans Biesheuvel (voorzitter Stichting ONL voor ondernemers)
    • Tuur Elzinga (vicevoorzitter FNV)
    • Femke Groothuis (Co-founder en directeur The Ex’tax Project)