De Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot

De Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot is één van de meest prestigieuze internationale pleitwedstrijden van de wereld. Het doel van de Vis Moot is om de studie van internationaal handelsrecht en arbitrage als methode voor de beslechting van internationale zakelijke geschillen te bevorderen. De Vis Moot beoogt deze doelstelling te verwezenlijken door internationaal handelsrecht toe te passen op een concrete casus en de juristen van de toekomst op te leiden op het gebied van alternatieve geschillenbeslechting.

16-01-2020 | 15:14

De Vis Moot opent ieder jaar in oktober met de publicatie van een fictieve casus (the Problem) en eindigt de week vóór Pasen het jaar daarop met de pleitrondes in Wenen. Op de weg naar de pleitrondes dienen deelnemende universiteiten in december een Memorandum for Claimant en in januari een Memorandum for Respondent in. De periode tussen het indienen van het Memorandum for Respondent en de pleitrondes in Wenen wordt traditioneel gevuld met pre-moots waar studenten zich de kunst van het pleiten eigen kunnen maken om zo goed mogelijk voor de dag te komen in Wenen.

De Vis Moot biedt studenten niet alleen een zeldzame kans om zich te meten met studenten van de beste universiteiten van de wereld, maar is ook een unieke gelegenheid om kennis te maken met studenten en vakmensen van over de hele wereld. Bovendien biedt de Vis Moot de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om te werken als litigator in een internationale zakelijke omgeving.

Voor de 27e editie van de Vis Moot dit jaar hebben zich een recordaantal van 388 universiteiten ingeschreven, waaronder de VU. Het team van de VU wordt begeleid door Laurens Prins, voormalig Vis Moot deelnemer en advocaat en op dit moment rechter bij de rechtbank Rotterdam. Het team dat de VU dit jaar heeft afgevaardigd bestaat uit Margarita Ermolaeva, Emna Jouida, Karin Sandgren en Liselotte Vink.

Neem voor vragen of interesse in deelname volgend jaar contact op met Ioana C. Ciobanasu via i.c.ciobanasu@vu.nl.

Voor meer informatie wordt verwezen naar de Vis Moot website.