Startup Clinic sleept VU Innovatieprijs 2019 in de wacht!

De Startup Clinic wint de innovatieprijs 2019 en gaat met 50.000 euro prijzengeld naar huis!

16-01-2020 | 15:14

Het team introduceert volgens de jury “een veelbelovende, unieke vorm van samenwerking die zeer de moeite waard is verder te ontwikkelen”. In dit project wordt een vak opgezet waarin rechtenstudenten startups adviseren over juridische vragen, onder begeleiding van advocatenkantoren. De jury is lovend over het innovatieve karakter van dit project en ziet mogelijkheden om soortgelijke vakken in andere disciplines op te zetten. Daarmee kan een impuls worden gegeven aan ondernemerschapsonderwijs met een community-service-learningkarakter. De bedenkers leggen in deze video de Startup Clinic aan je uit. 

Het project ‘De Startup Clinic’ was één van de drie genomineerden voor de VU Innovatieprijs. Het team bestaat uit Marcelle Reneman (Migratierecht, CSL adviseur), Jan Gooijer (Fiscaal Recht, vakcoördinator) en Kaylee Zournas (Projectleider Startup Clinic, VU Alumna). 

Het project

In de Startup Clinic zullen rechtenstudenten startups ondersteunen bij hun juridische projecten, onder begeleiding van advocaten. Zij werken één dag per week aan hun project bij advocatenkantoren inhouse. Naast verdiepende juridische colleges, volgen zij ook masterclasses entrepreneurship en vaardighedenonderwijs. Het team wil eind 2020 starten met een pilot voor tien studenten. 

Nominaties

Bekijk ook de video's van de andere genomineerden, het team Samenkomen tegen eenzaamheid en het team dat een app ontwikkelde voor de signalering van studenten met stress.