Winter Issue 'Amsterdam Law Forum' uit op vernieuwde website

Het officiële rechtenblad van de Vrije Universiteit Amsterdam brengt hun eerste nummer van het jaar uit op de verbeterde website.

30-03-2020 | 10:20

Het redactieteam van Amsterdam Law Forum (ALF) heeft afgelopen week met trots hun eerste nummer van het jaar gepubliceerd. Het juridische forum van de VU, dat zich focust op de publicatie van artikelen met als onderwerp internationaal en transnationaal recht, deelt in dit nummer weer drie interessante artikelen. De artikelen bespreken een gevarieerd aantal onderwerpen. In het eerste artikel gaat Victoria S. Azizi in op de vraag wat precies de beweegredenen zijn voor (multinationale) ondernemingen om zichzelf toch toe te wijden aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (Corporate Social Responsibility). Het tweede artikel, geschreven door Maximilian Fenner, onderzoekt of er eigenlijk een bruikbaar perspectief bestaat in de discussie rondom transnationaal rechtspluralisme dat in staat is een adequaat antwoord te bieden op de huidige klimaatcrisis. Tot slot, in het laatste artikel vergelijkt Mellisa K. Seenacherry wat het verschil is tussen bestuurdersaansprakelijkheid in de Verenigde Staten en in Nederland, maar kijkt voornamelijk naar wat de impact zou zijn als Nederland een soortgelijke bewijsmaatstaf zou hanteren als de Verenigde Staten. Zodoende, laat je vooral enthousiasmeren met dit opnieuw zeer boeiende nummer van ALF!

De artikelen in dit winter nummer luidden niet alleen het academische jaar van 2019-2020 voor het ALF in, maar ook de introductie van hun gloednieuwe website. De transitie naar een nieuw platform heeft verschillende verbeteringen gebracht in vergelijking met de oude site. Naast een frisse en professionele uitstraling, is de nieuwe website overzichtelijker, speelt het meer in op de gebruiksvriendelijkheid van de lezer, de auteur, en biedt de mogelijkheid voor het ALF team om efficiënter redactiewerk te verrichten. 

Ben jij geïnteresseerd in onderwerpen aangaande internationaal en transnationaal recht? Wil jij graag meer lezen, dan wel bijdragen, aan een boeiende en constructieve discussie rondom deze onderwerpen? Ga dan zeker naar de nieuwe website en steun het Amsterdam Law Forum, via: https://amsterdamlawforum.org/