Bestuurslid QBDBD: Annelize Bourcier

Aankomend collegejaar neemt Annelize Bourcier plaats in het bestuur van studievereniging QBDBD. Annelize is 22 jaar oud en woont in Amsterdam. Ze is masterstudent aan de VU en de afgelopen drie jaar actief lid bij QBDBD geweest.

03-08-2020 | 16:56

Annelize heeft in verschillende commissies plaatsgenomen, waaronder de activiteitencommissie, de incretuscommissie en de legal experience commissie. Annelize was al drie jaar actief lid bij QBDBD toen ze besloot te solliciteren voor een bestuursfunctie. Aankomend studiejaar zal anders zijn dan de afgelopen jaren vanwege de coronamaatregelen. Annelize geeft aan dit als een uitdaging te zien. Zij ziet het als een belangrijke taak van het bestuur om te onderzoeken wat er mogelijk is binnen de 1,5 meter samenleving. 

Annelize vindt het belangrijk dat studenten zich thuis voelen op de VU, helemaal voor de nieuwe studenten die aankomend collegejaar zullen beginnen aan hun studententijd. Daarom zal ook dit jaar het bestuur activiteiten en evenementen organiseren waar mogelijk, zowel on- als offline. Hierdoor hoopt het bestuur dat de nieuwe eerstejaars zich veilig en fijn gaan voelen aan de VU. 

Over studievereniging QBDBD

QBDBD staat binnen de faculteit bekend als een veelzijdige studievereniging. Het is er altijd gezellig en je kunt er terecht voor een kopje koffie of een brainstormsessie met een studiegenoot. Naast de feesten en borrels, organiseert QBDBD ook studiegerelateerde evenementen, zoals een bezoek aan een kantoor, een rechtbank of de belastingdienst. Ook worden er ieder jaar een aantal reizen georganiseerd. In deze reizen wordt het juridische aspect afgewisseld met ontspanning. 

Het bestuur staat open voor alle vragen van studenten, op het gebied van studie maar ook zeker op sociaal gebied. Het bestuur wilt graag helpen bij het opstapje naar het studentenleven. Belangrijk hierbij is dat het voor alle leden van QBDBD mogelijk moet zijn om commissiefuncties te vervullen en dat eerstejaars dus ook meer dan welkom zijn! Dit is een goede mogelijkheid om veel nieuwe mensen te leren kennen die aan dezelfde faculteit studeren. 

Wil je meer weten over deze studievereniging? Neem dan een kijkje op hun website: www.qbdbd.nl

QBDBD