Interview met Yuwei Grijpink - Secretaris QBDBD

Aankomend collegejaar zal Yuwei Grijpink de rol van Secretaris vervullen binnen het bestuur van studievereniging QBDBD. Als Secretaris zal Yuwei verantwoordelijk zijn voor de ledenadministratie en is hiermee ook het centrale aanspreekpunt voor alle leden van QBDBD.

25-08-2020 | 15:37

Yuwei is 20 jaar, woont op kamers in Amsterdam en is  tweedejaars rechtenstudent aan de Vrije Universiteit. Afgelopen jaar heeft Yuwei als actief lid van QBDBD plaatsgenomen in de Activiteitencommissie, waar zij een onder andere een studiereis heeft georganiseerd aan het einde van het collegejaar, welke in verband met de corona-maatregelen helaas geen doorgang heeft kunnen vinden. 

Yuwei vind dat juist voor studieverenigingen in deze tijd een belangrijke rol is weggelegd. De introductieweek is dit jaar anders als dat wij gewend zijn, maar juist omdat het voor eerste jaars studenten belangrijk is om sociale interactie met medestudenten te hebben doet het bestuur van QBDBD er alles aan om dit zo goed mogelijk te faciliteren. Zo wordt er vanavond om 17:00 uur een online pubquiz georganiseerd speciaal voor aanstaande eerstejaars studenten. In deze online omgeving kunnen de eerstejaars studenten elkaar voor het eerst ontmoeten. In september zal er een fysieke ontmoeting voor eerstejaars studenten op de VU worden georganiseerd, waarbij QBDBD ook aanwezig zal zijn. Het bestuur zal daar alle vragen rondom de studie, maar ook het studentenleven in Amsterdam beantwoorden. Juist omdat er in de bestuurskamer van QBDBD nu niet dagelijks iemand aanwezig is om deze vragen te beantwoorden vindt Yuwei het belangrijk om zo toch in contact te komen en hopelijk ook in contact te blijven met de (eerstejaars) rechten studenten aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Dit jaar zullen ook de commissie sollicitaties voor een functie in een van de vele commissies van QBDBD worden opengesteld, eerstejaars studenten zijn hiervoor meer dan welkom! Zo kun je denken aan een (online) evenement organiseren als lid van de Sportcommissie om lekker te kunnen ontspannen na een tentamen of een borrel organiseren als lid van de feestcommissie. 

Yuwei en de rest van het QBDBD bestuur kijken ernaar uit om de nieuwe eerstejaars te leren kennen en hun zo goed mogelijk wegwijs te maken in het studentenleven als student aan de Vrije Universiteit Amsterdam!

Interesse in de online pubquiz? Deze zal vanavond om 17:00 uur plaatsvinden via Zoom!

Meeting ID: 949 6602 2751

Password: 776041