Unieke samenwerking clinics third party intervention EHRM

De Migration Law Clinic en de Legal Clinic on Human Rights and Migration Law van de International University College van Turijn hebben gezamenlijk een third party intervention ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in de zaak H.A. t Italië (Appl no 26049/18).

19-11-2020 | 12:36

De zaak gaat over een Tunesische migrant die op verschillende plekken in Italië van zijn vrijheid is beroofd zonder dat daar een wettelijke basis voor was in het Italiaanse recht. De Italiaanse studenten en de studenten van de VU hebben samen onderzoek gedaan en ieder hun eigen expertise ingebracht: de Italiaanse studenten richtten zich op de situatie in Italië, terwijl de VU studenten zich bezig hielden met rechtspraak van het EHRM.

Het resultaat was een mooie third party intervention en een unieke leerervaring voor de studenten. Wellicht is dit het begin van meer samenwerking tussen clinics in Europa op het vlak van het migratierecht. Zie voor meer informatie over de Migration Law Clinic: www.migrationlawclinic.org.