Miriam Wijkman in Amsterdam Young Academy (AYA) Science Society Tour

Universitair docent Criminologie Miriam Wijkman is één van de deelnemers in de Science Society Tour die de Amsterdam Young Academy (AYA) organiseert. In het initiatief van AYA bieden jonge academici een nieuw perspectief op bekende Amsterdamse plekken en verrassende locaties, gebaseerd op hun eigen actuele onderzoek.

13-10-2020 | 11:01

De Science Society Tour is beschikbaar in de vorm van een audiotour die langs verschillende locaties voert, of in de vorm van een uitgebreidere podcastversie, zowel in het Engels als in het Nederlands.  Eén van de locaties zijn De Wallen, één van de symbolen waardoor Amsterdam wereldwijd bekend staat als uiterst tolerant en inclusief ten aanzien van prostitutie, drugs, levensovertuiging, seksuele geaardheid, religie en culturen. Wijkman zal in haar deel van de tour vertellen over de legalisering van prostitutie en de aanhoudende discussie hierover.

Wijkman promoveerde in de criminologie met een onderzoek naar vrouwelijke zedendelinquenten van wie ze typologieën, criminele carrières en samenwerkingsverbanden bestudeerde. Haar onderzoeksinteresse richt zich op seksuele misdrijven, georganiseerde misdaad en  de impact van gender op criminaliteit.

AYA
Amsterdam Young Academy Amsterdam Young Academy (AYA) is een netwerk van vooruitstrevende jonge wetenschappers aan de VU, UvA en Amsterdam UMC die onderzoek over de grenzen van hun eigen werkveld trekken. AYA is in 2018 opgericht door een aantal Amsterdamse leden van De Jonge Akademie en zet zich in voor interdisciplinair onderzoek, maatschappelijke dialoog en wetenschapsbeleid. 

Download hier de izi.TRAVEL app en doe de AYA Science Society audiotour, of luister naar de langere podcastserie waar je maar wilt.