Amsterdams centrum voor familierecht (ACFL)

logo ACFLHet Amsterdams centrum voor familierecht (ACFL) is een multidiciplinair onderzoekscentrum op het gebied van familie & recht. Het ACFL is in 2010 opgericht door onderzoekers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam. De onderzoekers beschikken over uiteenlopende expertises op het gebied van het Nederlands, vergelijkend en Europees personen- familie- en jeugdrecht en de gedragswetenschappen.

Een belangrijk doel van ACFL is het bundelen van deze kennis van zijn onderzoekers en het scheppen van een optimale omgeving voor de combinatie van klassiek-juridisch nationaal, rechtsvergelijkend en multidisciplinair (empirisch) onderzoek. Voorts beoogt ACFL bij te dragen aan het wetenschappelijk debat over de ontwikkeling van het Nederlands familierecht, alsmede aan het brede internationale discours over de ontwikkeling van het familie & recht in Europa en daarbuiten. ACFL stelt zich daarnaast tot doel het bevorderen van samenwerking op het gebied van familie & recht tussen juristen en gedragswetenschappers in Nederland en andere landen. 

Het ACFL vormt samen met het Notarieel Instituut Groningen (NIG) van de Rijksuniversiteit Groningen en het Utrecht Centre for European Research in Family Law (UCERF) van het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van de Universiteit Utrecht  de Alliantie Familie & Recht, die op haar beurt in het Netherlands Institute for Law and Governance (NILG) participeert. De Alliantie geeft de boekenreeks Familie & Recht (Boom Juridische uitgevers) uit, onderdeel van de NILG- boekenserie. Het ACFL heeft nauwe banden met het A-LAB-onderzoeksinstituut van de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van het ACFL.