Leiding ZIFO

Prof. Mr. J.B. Huizink 
Jan Bernd Huizink is als hoogleraar Ondernemingsrecht verbonden aan de VU. In dat kader is Huizink ook hoogleraar bij de Postdoctorale Controllersopleiding, Postdoctorale opleiding tot Compliance Officer en de Postdoctorale opleiding Treasury Management. Huizink is daarnaast werkzaam als zelfstandig juridisch adviseur en is rechter-plaatsvervanger. Huizink zit in de redactie van verschillende juridische tijdschriften en heeft vele publicaties op zijn naam staan op het terrein van onder meer het ondernemingsrecht, het insolventierecht en het bank- en effectenrecht.
Huizink
Lamp
Prof. mr. R.M.I. Lamp
Roan Lamp is advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek te Amsterdam en hoogleraar financieel strafrecht aan de VU. Hij is daarnaast lid van de hoofdredactie van het Tijdschrift voor Sanctierecht & Onderneming. Roan Lamp studeerde politieke wetenschappen aan de University of California at Davis (VS) en rechten aan de Universiteit Utrecht. In Utrecht promoveerde hij in 2000 op misdaadvermogen en het internationaal strafrecht.
Prof. mr. F.P.G. Pötgens
Frank Pötgens is partner/adviseur bij De Brauw Blackstone Westbroek NV te Amsterdam en hoogleraar in het Internationale en Europese Belastingrecht aan de VU. Daarnaast is hij raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof 's-Hertogenbosch, docent Europese Fiscale Studies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en docent LLM International Tax Law aan de Université de Neuchâtel. 
Pötgens
Raaijmakers
Prof. mr. G.T.M.J. Raaijmakers 
Geert Raaijmakers is partner bij NautaDutilh in Amsterdam en hoogleraar ondernemings- en effectenrecht aan de VU. Daarnaast is hij lid van de Monitoring Commissie Code Banken. Tevens is hij bestuurder van de VU Zuidas Master en is hij hoofddocent Ondernemingsrecht van de Law Firm School.
Prof. mr. W.J.M. van Veen
Wino van Veen is hoogleraar Vennootschaps- en rechtspersonenrecht aan de VU en tevens als Special Counsel ondernemingsrecht verbonden aan Baker& McKenzie N.V. Hij maakte deel uit van de Expertgroep vereenvoudiging en flexibilisering BV-recht en is onder meer lid van de licentiecommissie van de KNVB. Wino van Veen studeerde rechten aan de VU en studeerde af in de richtingen Nederlands recht en Notariaat (beide cum laude). In 1992 promoveerde hij aan dezelfde universiteit.
Van Veen
Verdam
Prof. mr. A.F. Verdam
Albert Verdam is  werkzaam als jurist bij Philips te Amsterdam, en deeltijd hoogleraar ondernemingsrecht aan de VU. Hij was voorheen lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance (Commissie Frijns), voorzitter van het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen, bestuurslid van de Nederlandse Juristen-Vereniging en voorzitter van de Commissie Ondernemingsstructuur van VNO-NCW.