Online cursus actualiteiten burgerlijk procesrecht en rechtspleging

Online middagcursus burgelijk procesrecht en rechtspleging

Datum: donderdag 10 december 2020

Inhoud van de cursus
In deze online cursus krijgt u een overzicht van de meest actuele ontwikkelingen op het terrein van het Burgerlijk (proces)recht en de civiele rechtspleging. Alle belangrijke onderwerpen komen aan bod o.a. de corona- rechtspraak in samenhang met specifieke wetgeving en de herziening van het beslag- en executierecht en de Tijdelijke experimentenwet rechtspleging.
Na afloop van de cursus heeft u een goed inzicht in de huidige stand van zaken.

Leerdoel
Na afloop van de cursus beschikt u over actuele kennis van en methodisch inzicht in de civiele rechtspleging in het algemeen en het burgerlijk procesrecht in het bijzonder. U bent in staat om het procesrecht in civiele zaken adequaat toe te passen. Daarnaast kunt u complexe vraagstukken in het burgerlijk procesrecht uitstekend vertalen naar praktijkoplossingen.

Reacties en waardering van cursisten
"Binnen het burgerlijk procesrecht vinden veel veranderingen plaats, het was erg nuttig om mijn kennis op te frissen."
"Tijdens de cursus hoorden we veel interessante uitspraken!"
''Nuttig/ praktisch overzicht actualiteiten, lekker snel tempo.''
''Goede cursus voor mensen in de procespraktijk.''

Programma13.00-14.00 online college
14.00-14.10 pauze
14.10-15.10 online college
15.10-15.20 pauze
15.20-16.20 online college
16.20-16.30 pauze
16.30-17.30 online college
CursusleidingProf. mr. Constant van Nispen, docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam
DocentenProf. mr. Constant van Nispen, voornoemd
Mr. Bas van Overeem, docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam en advocaat bij Corten de Geer advocaten
DatumOnline via Meet Google.
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.
De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (redelijke basiskennis vereist)
Prijs€350,- inclusief cursusmateriaal. Geen BTW.
PuntenNoVa-4 verkleindNOvA 4 PO

KBvG logoKBvG 4

Deze cursus valt onder het hoofdrechtsgebied Burgerlijk procesrecht volgens de Nederlandse Orde van Advocaten.

Kwaliteitsgarantie
De VU Law Academy is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten
InschrijvenU kunt zich aanmelden via het online inschrijfformulier
Gerelateerd aanbod-Juridisch schrijven en argumenteren
Helder en overtuigend beschikkingen schrijven voor juristen
- Actualiteiten onderwijsrecht
Leergang Arbeidsrecht
Leergang Onderwijsrecht
IncompanyDeze cursus kan ook bij u op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op uw wensen. Heeft u hier interesse in, neem dan contact op met Ireen Schouten, coördinator incompany, i.schouten@vu.nl.