Online Cursus Actualiteiten Privacy, auteursrecht en internetrecht

Het nieuwe privacy, auteur en internetrecht

Gaat definitief door!

Start: maandag 7 december 2020

Geen rechtsgebied ontwikkelt zich zo snel als het internetrecht. Het is bovendien een rechtsgebied dat steeds belangrijker wordt. Tien jaar geleden bestond het nog maar nauwelijks en inmiddels is er veel wetgeving en worden er maandelijks tientallen uitspraken gedaan. In deze cursus brengen we de vele actuele ontwikkelingen in kaart aan de hand van de thema’s privacy, auteursrecht en internetrecht.

Internet stelt ons in staat om snel verbinding te maken met mensen en informatie en om transacties te doen. Hierdoor komen internet gerelateerde juridische vragen steeds vaker voor. Wat als een cliënt bijvoorbeeld te maken krijgt met oplichting bij een webwinkel of iemand slachtoffer is van online identiteitsfraude? Een foto op een blog geplaatst wordt, of muziek onder een filmpje gezet? Ook zijn er steeds meer vragen op het gebied van bijvoorbeeld datalekken en gegevensbescherming.

Tijdens deze online cursus krijgt u basiskennis van het internetrecht aangereikt en gaan we in op de meest actuele onderwerpen. Na afloop bent u met de nieuwe kennis en inzichten in staat om het internetrecht in perspectief te plaatsen en te vertalen naar praktijkoplossingen. Tijdens de cursus wordt u begeleid door ervaren docenten met veel praktijkervaring in het internetrecht.

Onderwerpen
Aan de orde komen:
•    nieuwste ontwikkelingen internetrechtkwesties
•    belangrijkste aspecten van het internetrecht
•    nieuwste ontwikkelingen privacy en security (o.a. juridische verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid)
•    nieuwste ontwikkelingen auteurs- en mediarecht

Wat leert u?
Na de cursus:
•    bent u volledig op de hoogte de nieuwste ontwikkelingen van het internetrecht en is uw kennis up to date
•    bent u op de hoogte van actuele ontwikkelingen, wetgeving en rechtspraak
•    kunt u de opgedane kennis rechtstreeks toepassen in uw eigen praktijk

Reacties en waardering van cursisten
"Deze cursus is zeer actueel!"
"Een goede combinatie van rechtsgebieden en actualiteit."

Programma13.00-14.00 online college
14.00-14.10 pauze
14.10-15.10 online college
15.10-15.20 pauze
15.20-16.20 online college
16.20-16.30 pauze
16.30-17.30 online college
CursusleidingProf. mr. Arno Lodder, hoogleraar Internetrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
DocentenProf. mr. Arno Lodder, voornoemd
Mr. ir. Arnoud Engelfriet, docent/onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Mr. Joran Spauwen, advocaat bij Kennedy Van der Laan Amsterdam
Thomas van Essen, advocaat bij SOLV advocaten
DatumMaandag 7 december 2020
LocatieOnline via Meet Google.
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.
De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (redelijke basiskennis vereist).
Prijs€350,- inclusief cursusmateriaal. Geen BTW.
PuntenNOvA 4 PONoVa-4 verkleind

Deze cursus valt onder het hoofdrechtsgebied ICT-recht volgens de Nederlandse Orde van Advocaten.

Kwaliteitsgarantie
De VU Law Academy is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.
InschrijvenU kunt zich aanmelden via het online inschrijfformulier.