Cursus Actualiteiten vluchtelingenrecht

Praktijkgerichte cursus vluchtelingenrecht, jurisprudentie en rechtspraak

Datum: donderdag 28 november 2019.

Inhoud van de cursus
Het vluchtelingenrecht staat volop in de aandacht en de ontwikkelingen gaan snel. In deze cursus komen de meest actuele ontwikkelingen in het vluchtelingenrecht aan de orde. U verdiept uw kennis over het vluchtelingenrecht en krijgt een overzicht van de huidige stand van zaken.

Aan de hand van actuele casussen bespreken we vanuit verschillende invalshoeken wat er nu speelt in het vluchtelingenrecht. Ook behandelen we nieuwe ontwikkelingen in jurisprudentie en rechtspraak.
Tijdens de cursus geven onze deskundige docenten hun analyse van actuele ontwikkelingen in het Nederlandse, Europese en internationale vluchtelingenrecht.

Onderwerpen
De onderwerpen worden ongeveer 6 weken van tevoren vastgesteld om de actualiteit van de cursus te waarborgen.

Leerdoel
De cursist krijgt een overzicht van de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het Nederlandse, Europese en internationale vluchtelingenrecht. Bovendien wordt een verdiepende analyse van deze ontwikkelingen gegeven. Daarnaast krijgen cursisten van docenten, maar ook van elkaar, handvatten om met nieuwe ontwikkelingen om te gaan.

• u bent volledig op de hoogte de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het (inter)nationale vluchtelingenrecht
• u bent volledig op de hoogte van de belangrijkste jurisprudentie
• u kunt de nieuw verworven inzichten rechtstreeks in uw praktijk toepassen

Reacties van cursisten
"De cursus was prettig, vlot, prikkelend, informatief en praktisch!"
"Wat me het meeste aansprak was de interactie. We bespraken vragen als: Waar loopt men in de praktijk tegen aan? Welke kansen en mogelijkheden zijn er?"

Praktische informatie actualiteitencursus Vluchtelingenrecht

Programma09.00-09.30 uur: Ontvangst met koffie en thee
09.30-11.00 uur: Actualiteiten rechterlijke toets en opvolgende asielaanvragen door mr. dr. Marcelle Reneman
11.00-11.15 uur: Pauze
11.15-12.45 uur: Actualiteiten Dublinverordening door mr. dr. Evelien Brouwer
12.45-13.45 uur: Lunch
13.45-15.15 uur: Actualiteiten opvang door mr. dr. Lieneke Slingenberg
15.15-15.30 uur: Pauze
15.30-17.00 uur: Actualiteiten nareis door mr. dr. Younous Arbaoui
CursusleidingMr. dr. Marcelle Reneman, universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam
DocentenMr. dr. Marcelle Reneman
Mr. dr. Evelien Brouwer
Mr. dr. Lieneke Slingenberg
Mr. dr. Younous Arbaoui

Datumdonderdag 28 november 2019. Gaat zeker door!
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepDe cursus is gericht op advocaten en rechtshulpverleners in vreemdelingen- en migratiezaken en juristen werkzaam bij NGO’s. De uitspraken en literatuur zijn daar dan ook op toegesneden. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (enige basiskennis vereist)
Prijs€ 520,- inclusief cursusmateriaal, consumpties en lunch.
PuntenNoVa-6 verkleindNOvA 6 PO/RvR
InschrijvenU kunt zich vanaf 5 juli aanmelden via het online inschrijfformulier.
Gerelateerd aanbod
Leergang Effectieve conflicthantering, onderhandeling en mediation voor juristen
Cursus conflicthantering voor juristen (woensdag 4 december 2019)
Juridisch schrijven (donderdag 14 en 28 november 2019)