Opfriscursus Legal English@work

maandag 25 juni 2018

2017_beoordeling_training_81Deze cursus is voor (oud-)cursisten die hun kennis van het juridische Engels willen opfrissen. De docente Frances Gilligan bespreekt in deze vier uur durende cursus twee onderdelen die van belang zijn voor het voeren van een professioneel gesprek in uw dagelijkse praktijk. Mw. Gilligan geeft al jaren de cursus Legal English en weet uit ervaring wat de valkuilen zijn en waar de behoeften van cursisten liggen.

In de eerste twee uur behandelt zij de meest gemaakte vergissingen in Nederlands-Engelse vertalingen en het steenkolen Engels in gesprekken. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van de werkwoorden to borrow and to lend. Beide betekenen in het Nederlands lenen maar het gebruik van het Engelse werkwoord is anders. Men denkt vaak dat men het goed doet, want het klinkt goed, maar in de praktijk is de vertaling te letterlijk naar het Engels.
In de andere twee uur wordt de algemene Engelse juridische terminologie en de terminologie van het Engelse rechtssysteem behandeld. 

In deze interactieve workshop wordt veel gebruik gemaakt van groepsoefeningen, een actieve bijdrage wordt van alle deelnemers gevraagd. Een week voor de cursus krijgt u de mogelijkheid om persoonlijke vragen bij de docent in te leveren. 

Extra informatie over de docent
Frances Gilligan is een advocaat uit Schotland. Ze heeft enige jaren gewerkt bij de Crown Prosecution Service als openbaar aanklager. Zij verzorgt voor de Vrije Universiteit Amsterdam het vak Juridisch Engels zowel voor rechtenstudenten als voor internationale LL.M cursisten. Zij geeft al meer dan tien jaar trainingen in juridisch Engels aan post academisch onderwijs, grote bedrijven en advocatenkantoren.


“Nog steeds gebruik ik bijna dagelijks mijn aantekeningen uit deze training!”

Ludmilla Vitanova is Legal Counsel bij de VMI Group en volgde deze cursus in 2017:
"Ik kan deze cursus absoluut aanbevelen! In mijn praktijk gebruik ik dagelijks juridisch Engels en de training was zeer nuttig om me hier verder in te ontwikkelen. Met name over de docent ben ik zeer te spreken, er werd uitstekend gedoceerd. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat je heel goed moet blijven nadenken bij het formuleren van juridische teksten. Daarbij mag je op de achtergrond niet vergeten dat de juridische termen in het Common Law systeem een andere lading kunnen hebben dan bij het Nederlandstalige recht. Nog steeds raadpleeg ik bijna dagelijks mijn aantekeningen, en dat blijf ik doen totdat ik de kennis die ik heb opgedaan ook beheers zonder deze aantekeningen. Als ik een tip mag geven aan toekomstige cursisten: maak goede aantekeningen en probeer de huiswerkopdrachten zoveel mogelijk uit te voeren, daar heb je na afloop echt profijt van!"

Waardering
"In vogelvlucht kwamen alle belangrijke onderwerpen aan bod."
"Goede aansluiting bij de praktijk, veel voorbeelden."
"De docent kan heel goed de aandacht vasthouden!"

In 2017 beoordeelden de deelnemers de cursus gemiddeld met een 8,1.
 
Programma12.30-13.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en lunch
13.00-17:30 uur: College, het volledige programma wordt nog bekend gemaakt
DocentLL.M Francis Gilligan, universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
DatumMaandag 25 juni 2018.
LocatieVrije Universiteit, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (enige basiskennis vereist)
Prijs€345,- inclusief cursusmateriaal, consumpties en lunch.
PuntenNoVa-4 verkleind
NOvA 4 PO

InschrijvenKlik hier om u direct aan te melden via het inschrijfformulier.
Banner PO abonnementen
Gerelateerde trainingen

Timemanagement en stresspreventie - woensdag 13 en 20 juni 2018
Juridisch schrijven - donderdag 21 juni 2018