Cursus actualiteiten arbeids- en ambtenarenrecht in het onderwijs

dinsdag 29 mei 2018

Wat u écht moet weten over wetgeving, rechtspraak en cao’s in het onderwijs

2017_beoordeling_docenten_83

GAAT ZEKER DOOR!

Tijdens de cursus worden de belangrijkste jurisprudentie, literatuur en wetgeving behandeld op het gebied van sociale zekerheid, gelijke behandeling, arbeidsrecht, onderwijs cao’s, ambtenarenrecht en medezeggenschapsrecht. Het gaat om actualiteiten van het afgelopen half jaar op het terrein van arbeidsrecht in het onderwijs die voor uw dagelijkse praktijk van belang zijn.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:
-    Hoe stond het ook alweer met de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren?
-    Welke rol spelen de Commissies van beroep tegenwoordig nog?
-    Wordt de rechtspraak in ontbindingszaken soepeler na de Hairspray-uitspraak van de Hoge Raad?
-    Welke tijdelijke arbeidsovereenkomsten zijn in het primair onderwijs mogelijk?
-    Heeft iemand die met pensioen gaat ook recht op een transitievergoeding?
-    Heeft iemand die na arbeidsongeschiktheid minder gaat werken recht op een transitievergoeding?
-    Welke positie heeft de eigen risico dragende werkgever in de uitvoering van sociale zekerheidswetgeving?

Leerdoel
Na het volgen van deze cursus bent u weer helemaal op de hoogte van de stand van zaken op het terrein van arbeidsrecht in het onderwijs. De belangrijkste zaken die het afgelopen half jaar hebben plaatsgevonden worden belicht. Er is enige ruimte om ter plekke eigen onderwerpen in te brengen. Het geleerde is onmiddellijk toepasbaar in de praktijk. De belangrijkste uitspraken en literatuur zijn per deelgebied en trefwoord geordend in de reader zodat relevante informatie eenvoudig terug te vinden is.

Waardering
"Mooie voorbeelden uit de onderwijspraktijk en goede inhoudelijke discussie tussen de aanwezigen!"
In 2017 beoordeelden de deelnemers de docenten gemiddeld met een 8,3.

Programma12.30-13.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en lunch
13.00-17:30 uur: College
CursusleidingProf. mr. Miek Laemers, bijzonder hoogleraar Onderwijsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
DocentenMr. Willem Lindeboom, advocaat Brussee Lindeboom Advocaten te ‘s- Gravenhage
Mr. Marion Scholtes, advocaat Brussee Lindeboom Advocaten te ‘s- Gravenhage
DatumDinsdag 29 mei 2018.
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen. De cursus is gericht op rechtsbijstandverleners die het arbeids- en ambtenarenrecht in het onderwijs toepassen. De uitspraken en literatuur zijn daar dan ook op toegesneden. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (enige basiskennis vereist)
Prijs€ 405,- (geen BTW) inclusief cursusmateriaal, consumpties en lunch.
PuntenNoVa-4 verkleind
NOvA 4 PO
MfN 4

InschrijvenKlik hier om u direct aan te melden via het inschrijfformulier.
Banner PO abonnementen
Gerelateerd aanbod- Procederen in de arbeidsrechtpraktijk, dinsdag 26 juni 2018