Cursus opstellen en beoordelen van contracten

Praktische cursus contracteren

2017_beoordeling_docenten_84Dinsdag 11 juni 2019- deze cursus gaat zeker door!

Tijdens deze praktijkgerichte cursus wordt u door ervaren contractenrechtspecialisten getraind in het beoordelen van contracten aan de hand van de eisen die hieraan volgens het Burgerlijk Wetboek worden gesteld. Waar nodig zal ook worden ingegaan op aandachtspunten in internationale verhoudingen, bijvoorbeeld over de voor- en nadelen van het Weens Koopverdrag.

Leerdoel
Diverse terugkerende thema’s in het contractenrecht (onderhandelingen en voorbehouden, totstandkoming, uitleg, algemene voorwaarden, ontbinding en opzegging, maar natuurlijk ook tekortkomingen, boetes en aansprakelijkheidsbeperkingen) worden aan de hand van praktijkvoorbeelden besproken. U zult veel “tips en tricks” krijgen die u helpen bij het opstellen en beoordelen van contracten .

De docenten, mr. dr. Edwin van Wechem en mr. Cyril Christiaans, zijn beiden meer dan 25 jaar werkzaam in de (internationale) contractenrechtpraktijk en in het onderwijs. Gezamenlijk schreven zij o.m. Tekst & Commentaar op het Weens Koopverdrag. Zij zullen hun ervaringen graag met u delen.

Waardering
"Handige tips en aandachtspunten bij opstellen contracten."
"In korte tijd weer een deskundige update van mijn vakkennis gekregen."
"Hoog kennisniveau met duidelijke uitleg en brug met de praktijk."

In 2017 beoordeelden de deelnemers de docenten gemiddeld met een 8,4.

Programma09.00-09.30 uur: Ontvangst met koffie en thee. 
09.30-17.00 uur: College, het volldige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.
CursusleidingMr. Cyril Christiaans, Legal Director bij DLA Piper Nederland N.V. te Amsterdam.
DocentenMr. Cyril Christiaans, voornoemd.
Mr. dr. Edwin van Wechem, directeur Law@Work B.V., partner/adviseur C-Legal, Raadsheer plaatsvervanger Hof ‘s-Hertogenbosch. 
DatumDinsdag 11 juni 2019.
LocatieVrije Universiteit, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.
De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (redelijke basiskennis vereist).
PrijsAbonnementen€ 520,- inclusief cursusmateriaal, consumpties en lunch.
PuntenNOvA 6 PO NoVa-6 verkleind
KBvG 6
KNB 6 
InschrijvenKlik hier om u direct aan te melden via het inschrijfformulier. Bekijk hier onze actuele kortingen en acties.  
Gerelateerde cursussen/leergangen

- Leergang Verbintenissenrecht
- Leergang Verdieping contractenrecht

Incompany
Deze cursus kan ook bij u op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op uw wensen. Heeft u hier interesse in, neem dan contact op met Ireen Schouten, coördinator incompany, i.schouten@vu.nl.