Cursus opstellen en beoordelen van contracten

dinsdag 5 juni 2018

Beoordeling 2016 docenten 8,0Tijdens deze praktijkgerichte cursus wordt u door ervaren contractenrechtspecialisten getraind in het beoordelen van contracten aan de hand van de eisen die hieraan volgens het Burgerlijk Wetboek worden gesteld. Waar nodig zal ook worden ingegaan op aandachtspunten in internationale verhoudingen, bijvoorbeeld over de voor- en nadelen van het Weens Koopverdrag.

Leerdoel
Diverse terugkerende thema’s in het contractenrecht (onderhandelingen en voorbehouden, totstandkoming, uitleg, algemene voorwaarden, ontbinding en opzegging, maar natuurlijk ook tekortkomingen, boetes en aansprakelijkheidsbeperkingen) worden aan de hand van praktijkvoorbeelden besproken. U zult veel “tips en tricks” krijgen die u helpen bij het opstellen en beoordelen van contracten .

De docenten, mr. dr. Edwin van Wechem en mr. Cyril Christiaans, zijn beiden meer dan 25 jaar werkzaam in de (internationale) contractenrechtpraktijk en in het onderwijs. Gezamenlijk schreven zij o.m. Tekst & Commentaar op het Weens Koopverdrag. Zij zullen hun ervaringen graag met u delen. 

Programma09.00-09.30 uur: Ontvangst met koffie en thee. 
09.30-17.00 uur: College, het volldige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.
CursusleidingMr. Cyril Christiaans, Legal Director bij DLA Piper Nederland N.V. te Amsterdam.
DocentenMr. Cyril Christiaans, voornoemd.
Mr. dr. Edwin van Wechem, directeur Law@Work B.V., partner/adviseur C-Legal, Raadsheer plaatsvervanger Hof ‘s-Hertogenbosch. 
DatumDinsdag 5 juni 2018.
LocatieVrije Universiteit, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.
De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (redelijke basiskennis vereist).
Prijs€520,- inclusief cursusmateriaal, consumpties en lunch.
PuntenNOvA 6 PO NoVa-6 verkleind
KBvG 6
KNB 6 
InschrijvenKlik hier om u direct aan te melden via het inschrijfformulier. Bekijk hier onze actuele kortingen en acties.
Banner PO abonnementen
Gerelateerde cursussen/leergangen

- Cursus KEI: nieuwe regels van burgerlijk procesrecht 12 juni 2018
- Actualiteiten goederenrecht 7 juni 2018
- Leergang Verbintenissenrecht - start 15 mei 2018
- Leergang Verdieping contractenrecht start oktober 2018