Cursus actualiteiten ondernemingsrecht

Middagcursus ondernemingsrecht

Een gestage en brede stroom wetgeving en jurisprudentie maakt het voor de vakbeoefenaar steeds moeilijker om door de bomen het bos te zien. Deze actualiteitenspecial biedt een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het brede terrein van het vennootschaps- en ondernemingsrecht met ruime aandacht voor de actualiteit, de belangrijkste jurisprudentie en nieuwe wet- en regelgeving. De verschillende onderwerpen worden op zodanige wijze besproken dat hun onderlinge samenhang en dwarsverbanden duidelijk worden. De cursus geeft een goed beeld van waar we op dit moment in het ondernemingsrecht staan en waar het in de nabije toekomst naar toe zal gaan.  Datum: maandag 2 december 2019.

Om optimaal op de actualiteiten in te kunnen spelen zijn de exacte onderwerpen die in deze cursus behandeld worden nog niet bekend.

Leerdoel
Na afloop van deze cursus bent u volledig op de hoogte van de nieuwe regelgeving; van de belangrijkste jurisprudentie en kunt u de nieuw verworven inzichten rechtstreeks in uw praktijk toepassen.

Reacties en waardering van cursisten
"Prettig cursus - alle relevante en actuele thema’s in vogelvlucht behandeld"
"Het niveau is goed. Geen overbodige inleidingen, geen hobbyisme."

In 2018 waardeerden cursisten deze cursus gemiddeld met een 7,8 en de docent met een 8,8.
2018_beoordeling_docent_882018_beoordeling_cursus_78

Programma12.30 - 13.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en lunch
13.00 - 17:30 uur: College, het volledige programma wordt nog bekend gemaakt
CursusleidingProf. mr. Jan Bernd Huizink, hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
DocentenProf. mr. Jan Bernd Huizink, voornoemd
Prof. mr. Wino van Veen, hoogleraar Vennootschapsrecht en rechtspersonenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Special Counsel ondernemingsrecht Baker & McKenzie Amsterdam
Datummaandag 2 december 2019. Gaat zeker door!
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (enige basiskennis vereist)
Prijs€ 350,- inclusief cursusmateriaal, consumpties en lunch.
PuntenNOvA 4 PO NoVa-4 verkleind
KNB 4

KNB logo
InschrijvenU kunt zich vanaf 5 juli aanmelden via het online inschrijfformulier.
Gerelateerd aanbodLeergang Verdieping contractenrecht
Leergang Financieel economisch strafrecht
Leergang Effectieve conflicthantering, onderhandelen en mediation voor juristen
Leergang Grondslagen vennootschaps- en ondernemingsrecht
Leergang Mergers & Acquisitions: law, finance, skills
Cursus bedrijfsovername en bedrijfsopvolging (donderdag 12 en 19 december 2019)
Juridisch schrijven (donderdag 14 en 28 november 2019)
Conflicthantering voor juristen (woensdag 4 december 2019)
Legal English@work (maandag 20 en 27 januari 2020 en 3 en 10 februari 2020)
IncompanyDeze cursus kan ook bij u op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op uw wensen. Heeft u hier interesse in, neem dan contact op met Ireen Schouten, coördinator incompany, i.schouten@vu.nl.