Cursus timemanagement en stresspreventie voor juristen

In 1 dag weer grip op uw tijd en 350 tips om effectief te werken

Datum: donderdag 10 oktober 2019

- Hebt u de eerste werkmails al gecheckt voordat u naar uw werk gaat?
- Checkt u uw werkmail regelmatig in het weekend?
- Hebt u regelmatig het gevoel dat u nooit klaar bent?
- Bent u eigenlijk te druk om naar deze cursus te komen?

Ga voor een minder hectisch leven en volg de cursus timemanagement en stresspreventie voor juridische professionals!

De regie en tools in handen om werk en tijd efficiënt te managen

De vaardigheid om werk en tijd efficiënt te kunnen managen en in balans te blijven onder hoge druk is tegenwoordig een zeer belangrijk onderdeel van de dagelijkse praktijk. Wereldwijd behoort dit tot de top 5 van meest gevraagde 'soft skills'. Hoe kunt u de vele prikkels die op u afkomen goed managen? Hoe kunt u op een efficiënte en evenwichtige manier kwaliteit leveren? Hoe kunt u tijd geven aan klanten of opdrachtgevers, maar toch ook begrenzen? Hoe houdt u focus bij veel onderbrekingen en afleiding? Het zijn vragen waar veel juristen mee worstelen. De praktijk leert dat ze vaak geen regie hebben over hun werkorganisatie en daardoor kostbare tijd verspillen, aan kwaliteit inboeten of last hebben van stress. Deze compacte training met ruim 300 praktijktips richt zich specifiek op de thema’s die hierbij van belang zijn, zoals gestructureerd werken en plannen, prioriteren, efficiënt met tijd omgaan, e-mailbeheer, focus- en onderbrekingenmanagement. En ook alle persoonlijke valkuilen die hiermee samenhangen, zoals uitstelgedrag, concentratieproblemen, besluiteloosheid, onzekerheid, digitale verslaving, perfectionisme, stressproblemen e.d. U leert de tips en trics om in minder tijd meer te kunnen doen, met meer plezier en minder stress. Ook als preventie bedoeld om een stressprobleem voor te zijn.

Leerdoel
U bent in staat om de prikkels die op u afkomen adequaat te managen, waardoor u het gevoel van regie en controle terugkrijgt. U heeft inzicht in uw eigen persoonlijke valkuilen en hebt de tools in handen om uw werk en tijd optimaal te managen, op een gezonde manier met stress om te gaan en in balans te blijven.

Waarom deze cursus volgen?
Bij de VU Law Academy weten we als geen ander hoe hectisch de dagelijkse werkpraktijk van juristen kan zijn. In deze cursus wordt rekening gehouden met de specifieke context en werkdruk waarmee juridische professionals vaak te maken hebben.
 

Praktische informatie cursus timemanagement en stresspreventie voor juristen

Programma09.00-09.30 uur: Ontvangst met koffie en thee.
09.30-17.30 uur: College, bekijk hier een voorbeeldprogramma. De basisonderwerpen van deze cursus zijn variabel. Het dagprogramma wordt bepaald aan de hand van de door de deelnemers op voorhand in te vullen vragenlijst waarin zij hun leerwensen kenbaar kunnen maken.
CursusleidingMr. Rüna Honig, voormalig advocaat en managing partner, trainer en coach van de opleidingsinstelling Honig Coaching B.V. te Utrecht, gespecialiseerd in coaching en training van juristen.
DocentMr. Rüna Honig, voornoemd.
DatumDonderdag 10 oktober 2019.
LocatieVrije Universiteit, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.
De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauGeen basiskennis vereist.
PrijsAbonnementen€ 590,- inclusief cursusmateriaal, consumpties, lunch.
PuntenNOvA 6 PO NoVa-6 verkleind
KBvG 3  
KNB 6 
Ook incompany mogelijkWilt u deze cursus volgen met uw eigen team of zelf bepalen welke onderwerpen er behandeld worden?
Neem dan contact op met Ireen Schouten, opleidingscoördinator incompany:
Ei.schouten@vu.nl
T 020 59 85246
InschrijvenU kunt zich direct aanmelden via het online inschrijfformulier.  
Gerelateerde trainingen

- Cursus Juridisch Schrijven - donderdag 14 en 28 november 2019

IncompanyDeze cursus kan ook bij u op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op uw wensen. Heeft u hier interesse in, neem dan contact op met Ireen Schouten, coördinator incompany, i.schouten@vu.nl.