Lezing Actualiteiten Pensioenrecht IV

11 december 2019

Lezing IV - Pensioenrechtspraak

Ook dit jaar is weer belangrijke en veelzijdige rechtspraak verschenen. De sprekers zullen de volgende thema’s belichten:

• Wijziging van pensioenregeling en/of uitvoeringsovereenkomst
  • Verjaringsvragen (verjaring premievordering, vordering nakoming pensioenovereenkomst e.d.)
  • Werkingssfeer verplichte bedrijfstakpensioenfondsen
  • De betekenis van communicatie
  • Pensioen en overgang van onderneming
  • En andere actualiteiten

De volgende sprekers behandelen de genoemde thema's:
1.    mr. Elias van Kampen, advocaat en partner bij Fort Advocaten
2.    mr. Tim Zuiderman, advocaat en partner bij Blom Veugelers Zuiderman Advocaten
3.    mr. Sjoerd van der Vegt, advocaat bij JPR Advocaten
4.    mr. Jim Kaldenberg, advocaat bij Delissen Martens
5.    mr. Bas Degelink, advocaat bij DLA Piper
6.    prof. dr. Erik Lutjens, hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, advocaat bij DLA Piper

Programma13.30-14.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en lunch
14.00-17:00 uur: College
CursusleidingProf. dr. Erik Lutjens, hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam,
advocaat bij DLA Piper
Hierboven genoemd
DatumWoensdag 11 december 2019.
LocatieVrije Universiteit, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
DoelgroepDe actualiteitenlezingen zijn gericht op een ieder die zich met pensioenvraagstukken bezighoudt. Dit varieert van de pensioenjurist, de pensioenrechtadvocaat tot de pensioenadviseur, maar is ook zeer de moeite waard voor degenen die zich met arbeidsvraagstukken bezighouden en o.a. ook voor actuarissen, accountants, vertegenwoordigers van werkgeversorganisatie, vakbonden, ondernemingsraden, notariaat en overheden.  De actualiteitenlezingen zijn ook gericht op advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.
NiveauVerdieping (enige basiskennis vereist)
PrijsPer lezing: €230,- . Prijs per 4 lezingen: €820,-
VVPJ leden en huidige cursisten leergang pensioenrecht betalen per lezing: €205,- . Per 4 lezingen is de prijs €745,-
Alle prijzen zijn inclusief consumpties, borrel en documentatiemateriaal.
PuntenNOvNoVa-2 klein logoA 2 PO
VvPJ 2
InschrijvenAanBanner PO abonnementenmelden kan via het online inschrijfformulier.

Gerelateerd aanbodLeergang Pensioenrecht
Juridisch schrijven (donderdag 14 en 28 november 2019)
Conflicthantering voor juristen (woensdag 4 december 2019)