Juridisering van verzekeringsconflicten is berusten in vertrouwensverlies

strafrecht

"Hoe harder de warme conflictpartij blaft, hoe killer de koude partij wordt"

Dick AllewijnWaarom blijven verzekeringsconflicten vaak zo lang slepen, tot de hoogste rechter aan toe? Waarom kan er niet in een eerdere fase worden gede-escaleerd? Dat vroeg hoogleraar mediation Dick Allewijn zich af in een college over de rol van mediation in de verzekeringsbranche. Conflicten lopen volgens hem vaak zo hoog op dat het al lang niet meer gaat om de inhoud, maar om eergevoel en niet willen verliezen. “Mediators moeten zorgen dat beide partijen elkaar weer een eervolle aftocht gunnen.”
 
Ga hier naar het volledige artikel 'Juridisering van verzekeringsconflicten is berusten in vertrouwensverlies' (am:web)
Interview door Paul de Kuyper met Dick Allewijn, bijzonder hoogleraar Mediation aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
 

Mediation en conflicthantering voor juristen bij de VU Law Academy

Bent u jurist, rechter of advocaat en op zoek naar een opleiding mediation voor juristen?

In de opleiding effectieve conflicthantering en mediation voor juristen van de VU Law Academy in Amsterdam leert u hoe u effectieve conflictoplossingsmechanismen kiest en toepast, vanuit een brede visie op het voorkomen, inperken en oplossen van conflicten, zodat u uw clientèle optimaal van dienst kunt zijn. Hierbij komt niet alleen mediation aan bod, maar krijgt u met name inzicht in de aard en oorzaken van conflicten in een juridische context en ontwikkelt u een breed handelingsrepertoire om deze conflicten op te lossen. Denk hierbij aan mediation, maar ook aan onderhandelen, geschillencommissies, klachtencommissies, bindend advies en arbitrage. U leert als jurist op een creatieve manier om te gaan met mediation, conflicthantering en rechtspraak.

De leergang staat onder leiding van prof. mr. Dick Allewijn, bijzonder hoogleraar Mediation aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is ontwikkeld door hem en door prof. mr. Lieke Coenraad, voorheen verbonden aan de Vrije Universiteit, per 1 juli 2018 RIO Rechtbank Rotterdam.