Incompany cursus Ontslagrecht en toegang tot ZW, WW en WIA

Bij het einde van de arbeidsovereenkomst onderhandelt de werkgever veelal met de werknemer over de afwikkeling van de overeenkomst. Arbeidsrechtelijk gezien kunnen veel afspraken rechtsgeldig gemaakt worden, maar als de werknemer eenmaal aanklopt bij het UWV, blijkt dat de gang van zaken rondom het ontslag hem op een korting of weigering van de uitkering kan komen te staan. Wanneer moet de werknemer zich verzetten tegen zijn ontslag? Wanneer mag hij zelf ontslag nemen? Ook de werkgever kan voor verrassingen komen te staan. Ook al heeft hij de werknemer ontslagen, hij blijkt toch de rekening te krijgen voor het feit dat de werknemer een uitkering ontvangt. Kan hij de werknemer nog bewegen om zich in te spannen voor re-integratie op de arbeidsmarkt? Welke juridische instrumenten heeft hij hiervoor?

Leerdoelen
De deelnemers kunnen de valkuilen zien bij de afwikkeling van een ontslag. De ontwikkelingen in het socialezekerheidsrecht gaan snel. Wie dat niet bijhoudt loopt het risico dat een arbeidsrechtelijk solide advies de klant in de problemen brengt bij de confrontatie met het socialezekerheidsrecht.

Docent               
Prof. mr. Willemijn Roozendaal, bijzonder hoogleraar socialezekerheidsrecht en universitair hoofd docent arbeidsrecht bij de Vrije Universiteit
Omvang cursus
Omvang reguliere cursus: 3 uur.
Afhankelijk van uw wensen met betrekking tot de inhoud van de cursus in overleg te wijzigen.
Niveau
Verdieping
Didactische aanpak    De materie wordt behandeld door recente wetgevingsontwikkelingen en tendensen in de jurisprudentie van de Centrale Raad van Beroep door te nemen.
Deelnemersaantal   
Maximaal 25
Datum en locatie
In overleg. Afhankelijk van uw wensen kan de cursus zowel bij de VU als bij u op locatie worden aangeboden.


Meer informatie en contact

Wilt u tijdens de cursus ingaan op specifieke onderwerpen, of heeft u aanvullende leerdoelen? Deze cursus kan verder worden toegespitst op uw wensen. Of stel uw eigen programma samen op basis van een combinatie van cursussen. Bekijk hiervoor onze andere cursussen of onze expertisen op gebied van arbeidsrecht.
Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte of advies kunt u contact opnemen met:
 

Ireen Schouten newIreen Schouten 
Opleidingscoördinator incompany  

E  i.schouten@vu.nl 
T 020 598 6255