Incompany cursus Leergang decentrale verordeningen

De leergang is een verdiepende opleiding over actuele wet- en regelgeving op het terrein van decentrale verordeningen. Onder leiding van dé specialist op dit terrein analyseert u de systematiek en de criteria van het regelgevingsrecht. U combineert theorie en praktijk. Tijdens de colleges kunt u casussen inbrengen, die u dan bespreekt en analyseert met uw docent en medecursisten.

Leerdoelen
Aan het einde van deze cursus kunnen hebben de deelnemers de noodzakelijke juridische kennis opgebouwd om verordeningen juridisch correct op te stellen en optimaal toepasbaar te maken voor de uitvoeringspraktijk.     

Docenten                
Prof. mr. Sjoerd Zijlstra, hoogleraar Staats- en Bestuursrecht Vrije Universiteit Amsterdam en kerndocent aan de Academie voor wetgeving.
Omvang cursus
In overleg 2, 3 of 4 dagdelen, afhankelijk van uw wensen met betrekking tot de inhoud van de cursus in overleg te wijzigen.
Niveau
Verdiepingscursus: basiskennis en enige juridische ervaring noodzakelijk.
Didactische aanpak Tijdens deze studiemiddagen wordt niet – zoals vaak te doen gebruikelijk is – volstaan met een inventariserende bespreking van relevante onderwerpen, maar wordt interactief aan de hand van veel duidelijke voorbeelden besproken wat goede en minder goede manieren van wetgeving zijn.
Deelnemersaantal  
Maximaal 15
Datum en locatie
In overleg. Afhankelijk van uw wensen kan de cursus zowel bij de VU als bij u op locatie worden aangeboden.


Meer informatie en contact

Wilt u tijdens de cursus ingaan op specifieke onderwerpen, of heeft u aanvullende leerdoelen? Deze cursus kan verder worden toegespitst op uw wensen. Of stel uw eigen programma samen op basis van een combinatie van cursussen. Bekijk hiervoor onze andere cursussen of onze expertisen op gebied van staats- en bestuursrecht.
Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte of advies kunt u contact opnemen met:

Ireen Schouten
Projectleider incompany cursussen
E  i.schouten@vu.nl
T 020 598 6255