Incompany cursus Actualiteiten straf(proces)recht

Het strafrecht is voortdurend in beweging. Voor procesdeelnemers is het van groot belang om op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en jurisprudentie. Deze kennis is immers onmisbaar voor het deugdelijk onderbouwen van verzoeken en verweren en het nemen van juiste beslissingen door rechters en officieren van justitie. Tijdens deze cursus worden de belangrijkste ontwikkelingen over een afgesproken periode besproken. Daarbij kan aandacht worden besteed aan materieel strafrecht, formeel strafrecht, sanctierecht en mensenrechten. Een cursus kan ook worden beperkt tot één of meer van deze thema’s.

Leerdoelen
Aan het einde van deze cursus zijn de deelnemers in staat om aan de hand van de actuele wetgeving en jurisprudentie verzoeken en verweren te onderbouwen (advocaten), vervolgingsbeslissingen te nemen en requisitoiren te onderbouwen (officieren van justitie) en beslisingen in strafzaken te nemen (rechters).

Docenten
Mr. dr. Sonja Meijer, universitair docent straf- en strafprocesrecht aan de Vrije Universiteit en rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Amsterdam sector strafrecht.
Mr. dr. Klaas Rozemond, universitair hoofddocent strafrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Amsterdam.
Prof. mr. Lonneke Stevens
, universitair hoofddocent strafrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en mr. dr. Bas de Wilde, universitair docent strafrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Omvang cursus
2 of 3 uur, Afhankelijk van uw wensen met betrekking tot de inhoud van de cursus in overleg te wijzigen.
Verdieping: basiskennis en enige juridische ervaring worden verondersteld.
Didactische aanpakTijdens een lezing zal de betekenis van recent ingevoerde wettelijke bepalingen en van recente jurisprudentie worden geanalyseerd en in een context worden geplaatst. Daarbij bestaat veel ruimte voor het stellen van vragen en voor eigen inbreng van de deelnemers.
Deelnemersaantal
Geen maximum
Datum en locatie
In overleg. Afhankelijk van uw wensen kan de cursus zowel bij de VU als bij u op locatie worden aangeboden.

Meer informatie en contact

Wilt u tijdens de cursus ingaan op specifieke onderwerpen, of heeft u aanvullende leerdoelen? Deze cursus kan verder worden toegespitst op uw wensen. Of stel uw eigen programma samen op basis van een combinatie van cursussen. Bekijk hiervoor onze andere cursussen of onze expertisen op gebied van straf(proces)recht.
Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte of advies kunt u contact opnemen met:

Ireen Schouten
Projectleider incompany cursussen