dr. Joke Harte

Joke Harte

FunctieUniversitair hoofddocent Criminologie bij de Vrije Universiteit
Andere functie
Senior onderzoeker bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR)
RechtsgebiedenCriminologie en Forensische Psychiatrie 
Bijzondere expertisen
  • risicotaxatie
  • de relatie tussen psychopathologie en geweld
  • de strafrechtelijke afdoening van geweld door psychiatrische patiënten 
  • psychiatrie in detentie 
  • het effect van (forensisch psychiatrische) interventies
Wetenschappelijke ervaring & docentervaringAls wetenschappelijk onderzoeker werkzaam (geweest) bij de UvA, TNO, het Pieter Baan Centrum, Forensisch Psychiatrische Kliniek De Meren, Vrije Universiteit en het NSCR. Sinds 2007 werkzaam als universitair (hoofd)docent bij de sectie Strafrecht en Criminologie van de Vrije Universiteit en in die functie verantwoordelijk voor onderwijs op het gebied van empirische methoden van onderzoek, forensische psychiatrie, risicotaxatie, interveniëren in criminele carrières en effectiviteit van interventies. Daarnaast ruime ervaring met lezingen en workshops op maat voor diverse doelgroepen. 
DoelgroepenVoor iedereen die te maken heeft met of meer wil weten over onderwerpen die zich bevinden op het snijvlak tussen de Ggz en het strafrecht, zoals rechters, advocaten, officieren van justitie, politie en werknemers in de Ggz. 
Cursus
Incompany cursus De waarde van instrumenten voor risicotaxatie in het strafrecht
Contact
Wilt u deze docent uitnodigen voor uw incompanyvraag, of heeft u vragen over welke cursussen zij kunnen verzorgen? Neem dan contact op met:
Ireen Schouten new
Ireen Schouten
Opleidingscoördinator incompany
E  i.schouten@vu.nl
T 020 598 6255

Wilt u de docent benaderen voor andere zaken niet, gerelateerd aan incompany cursussen, dan kunt u gebruik maken van de VU personenzoeker en de contactgegevens gebruiken die u daar aantreft.