Klant aan het woord - Gemeente Oudewater/Woerden

gemeente-Woerden-logoContactpersoon: Mr. Peter van den Berg
Incompany cursus: Actualiteiten Algemene wet bestuursrecht, Actualiteiten Gemeenterecht en Actualiteiten Wet Gemeenschappelijke Regelingen

“Ons regionale samenwerkingsverband kiest al drie jaar voor incompanytrainingen van de VU Law Academy, met name op gebied van gemeenterecht, de algemene Wet bestuursrecht en de Wet gemeenschappelijke regelingen. Als coördinator van de trainingen wilde ik betrokken zijn bij de uitvoering. Daarom heb ik (vrijwel) alle trainingen ook zelf gevolgd.”

Waarom heeft u gekozen voor een incompanytraining bij de VU Law Academy?
“De trainingen worden afgestemd op onze behoeften en zijn van hoogwaardig niveau, en tegelijkertijd voordeliger dan open cursussen. Er was goede mix van theorie en praktijk. Door de trainingen in regionaal verband te volgen werk je bovendien samen met collega’s, die je daardoor ook na afloop van de cursus beter weet te vinden. Zo vervullen de incompanytrajecten meteen ook een netwerkfunctie.”

Kunt u iets vertellen over de samenwerking en het resultaat?
“De inhoud van de trainingen is vooraf met de docenten van de VU afgestemd: zo konden we kiezen wat voor cursus of vraag tijdens de training behandeld zou worden. Een prettige manier van samenwerken!  Na afloop merk dat het kennisniveau (weer) actueel is, en als er nog vragen spelen kun je hier eenvoudiger over sparren met collega’s van de eigen organisatie of uit de regio. Juristen die overwegen om ook een incompanycursus te volgen raad ik dan ook aan om te zorgen dat de training wordt afgestemd op jouw organisatie en wensen. Dan profiteer je maximaal van de thema’s, vragen en casuïstiek!”

Terug naar alle klantervaringen