Leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers

Oud-cursisten over de leergang


Ingrid Nijsink is werkzaam als senior inkoopadviseur bij Hoogheemraadschap van Delfland, Team Juridische zaken, Vastgoed en Inkoop. Zij voltooide in het voorjaar van 2016 de leergang Aanbestedingsrecht voor Inkopers en kijkt hier deelt haar ervaringen met de leergang:

Ingrid Nijsink “Onderdeel van mijn werk is het beantwoorden van de eerstelijns aanbestedingsrechtelijke vragen. Ik had behoefte aan een sterker theoretisch kader en koos daarom voor de leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers. Ik koos specifiek voor een opleiding aan de VU omdat deze er goed en degelijk uit zag en een goede reputatie heeft. Zelf kan ik de leergang ook aanbevelen. Je leert er niet alleen antwoorden in de context van de huidige wet te plaatsen, maar ook in die van (toekomstige) ontwikkelingen in het rechtsgebied. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat ik aanbestedingsrecht in een duidelijk kader kan zien en daardoor zaken beter kan duiden. Van verdrag tot richtlijn, tot implementatie en jurisprudentie (Europees en nationaal). Wat ik toekomstige deelnemers mee wil geven: wees niet bang om je praktijkervaring in te brengen. Juist door de onderlinge discussie en gebruik van echte casussen hebben we als groep veel geleerd!”


Inhoudelijke discussie over actuele issues

Drs. C.C. Staal is directeur bij KPMG Management Services. Hij volgde de leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers en kijkt er tevreden op terug:

Oud-cursist Leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers‘De leergang biedt een mooie wisselwerking tussen theorie en praktijk. Prima inhoudelijke discussie over actuele issues in het aanbestedingsrecht. Chris Jansen en zijn team weten die op inspirerende wijze te begeleiden. Het examen dwingt tot focus, en het diploma is de kers op de taart!’
Levendige interactie geeft verdere verdieping

Mevr. I. Vink is Inkoopadviseur bij Procurance Procurement Services. Zij volgde de leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers en heeft haar inzicht vergroot:
IngeVinkKlein

'De leergang geeft een actuele en gedegen juridische ondergrond en is tegelijk erg praktisch van karakter. Deze combinatie is voor mijn dagelijkse praktijk bij relaties van Procurance zeer waardevol. Zelf heb ik door de leergang mijn inzicht in het aanbestedingsrecht verder vergroot. Ik kan nu makkelijker een goed onderbouwd beeld vormen, voor ik eventueel een beroep doe op een aanbestedingsjurist. De levendige interactie met inkoop-collega’s tijdens de colleges geeft verdere verdieping. Bijzonder ook, dat zulke toch soms taaie materie interessant wordt gemaakt: een groot compliment aan de inspirerende docenten. Alles bij elkaar is deze leergang een aanrader!'


Opmerkingen van oud-cursisten van de leergang aanbestedingsrecht voor inkopers voorjaar 2017:
"De opgedane kennis is zeer goed toe te passen, je leert waar je ’t kan terugvinden".

"Ik vond de koppeling tussen praktijk en theorie heel waardevol. Daarnaast vond ik voorbeelden van collega cursisten prettig, omdat ik zelf nog weinig werkervaring heb met betrekking tot aanbesteden".

"Goede voorbeelden, veel ruimte om problematiek te bespreken. Kennis is in praktijk heel goed toepasbaar."