Leergang Decentrale Verordeningen

Banner opleiding Decentrale Verordeningen

Regelgevingsrecht bij VU Law Academy: thuis raken in decentrale verordeningen

Jon Schilder - docent van het jaar Decentrale verordeningen moeten aan veel criteria voldoen. Dit geldt zowel juridisch - vanuit welke rechtsregels worden ze opgesteld? - als technisch - hoe worden ze ingedeeld? Of u nu als advocaat of jurist werkt bij een gemeente, provincie of waterschap, u wilt verordeningen deugdelijk en uitvoerbaar opstellen. VU Law Academy – onderdeel van de Vrije Universiteit (VU) – rust u hiervoor volledig toe in deze leergang.

Interactie en afwisseling tussen theorie en de praktijkvoorbeelden


Mr. Virginia Anches werkt als senior beleidsadviseur Fiscale Zaken bij de Unie van Waterschappen. Zij volgde de leergang Decentrale verordeningen en ervaart nog dagelijks de meerwaarde ervan in haar werk als beleidsadviseur:

anches'Deze Leergang trok mijn aandacht omdat ik het zeer bijzonder vond dat er op dit terrein specifiek iets voor de lokale overheden was ontwikkeld. Ik was dan ook zeer benieuwd naar de inhoud. Deze is zeker niet tegengevallen! De Leergang was zeer boeiend, erg actueel en goed gegeven. De afwisseling tussen theorie en praktijk en de interactie met de cursisten was goed. De Leergang heeft aan de ene kant het geheugen opgefrist, maar aan de andere kant heb ik ook veel nieuwe dingen geleerd en gehoord. Weetjes en tips die in de praktijk zeker van pas komen. Ik kan een ieder die op welke manier dan ook bezig is met het maken of beoordelen van wetgeving op lokaal gebied, deze Leergang zeker aanraden.'