Leergang Financieel-Economisch Strafrecht – handhaving, opsporing en verdediging

Vraag 1:Indien ik een keer ziek ben, kan ik dan met een andere groep het college inhalen? 
Nee, dit is niet mogelijk. Om u toch van informatie te voorzien zal de powerpointpresentatie op Canvas (elektronisch leergang omgeving) geplaatst worden. 

Vraag 2: Indien ik na het lezen van de brochure nog een vraag heb, bij wie kan ik deze stellen? 
Als u na het lezen van de brochure en de informatie op de website nog extra informatie wilt ontvangen, kunt u telefonisch contact opnemen met de VU Law Academy via 020 598 6255. U kunt dan vragen naar Monique Becker. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. 

Vraag 3: Hoeveel colleges mag ik missen zonder dat mijn diploma in gevaar komt? 
Bij succesvolle afronding van de leergang ontvangt u een diploma. Hierbij gelden drie voorwaarden: (1) aanwezigheid bij acht van de tien bijeenkomsten en (2) het schrijven van een artikel over een onderwerp binnen het financieel-economisch strafrecht (minimaal 2.000 woorden) en (3) het volgen en afronden van het webcollege. Wenselijk is als het artikel in beginsel "gereed voor publicatie" is en als zodanig op termijn een publicatie voor de deelnemer oplevert.     

Vraag 4: Gelden er specifieke toelatingseisen voor deze leergang? 
De leergang is een verdiepende opleiding, bestemd voor juristen met de nodige juridische kennis op dit gebied en 3 – 5 jaarrelevante praktijkervaring. Voor andere academici is de leergang toegankelijk wanneer aan de hand van het cv en eventueel een intakegesprek met betrekking tot opleiding en werkervaring is vastgesteld dat zij deze juridisch-academische leergang met goed resultaat kunnen volgen. Uw cv kunt u mailen naar vulaw@vu.nl.    

 Vraag 5: Ik heb een vraag over een factuur of een betalingstermijn, waar kan ik deze vraag stellen? 
Vragen over de factuur of de betalingstermijn kunt u stellen door het sturen van een e-mail naar:  vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vragen binnen twee werkdagen te behandelen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Ilse Herweijer via (020) 598 6255. 

Vraag 6: Bestaat er een mogelijkheid tot herkansing wanneer ik niet ben geslaagd voor een paper of examen? 
Voor ieder tentamen/examen geldt een herkansingsmogelijkheid. Een kandidaat heeft in het kader van zijn deelname aan de leergang/collegecyclus recht op twee herkansingen. Voor de eerste herkansing worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing wordt € 150,- (geen BTW) in rekening gebracht. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Monique Becker via m.becker@vu.nl of (020) 59 83694.

Vraag 7: Hoe weet ik of er nog plaats is bij de leergang? 
Om u de meest actuele gegevens te kunnen verstrekken, raden wij u aan contact met ons op te nemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020 598 6255. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. 

Vraag 8: Wanneer ontvang ik het cursusmateriaal? 
Wij streven ernaar het cursusmateriaal twee weken voor aanvang van het college aan u te verstrekken. 

Vraag 9: Ik wil mijn inschrijving wijzigen of annuleren, waar kan dat? 
Zie onze annuleringsvoorwaarden, die staan vermeld in de Algemene Voorwaarden van de VU Law Academy. In de annuleringsvoorwaarden is beschreven of u uw inschrijving kunt wijzigen en welke termijnen aan de annulering zijn verbonden.