Leergang Mergers & Acquisitions: Law, Finance, Skills

Oud-cursisten over de leergang


Hein van den Hout

Dhr. H. van den Hout is oprichter van NimbleMinds, een juridisch adviesbureau voor de technologiesector. Hij vertelt over zijn ervaringen met de leergang Mergers & Acquisitions, die hij in 2016 cum laude heeft afgerond:

Hein van den Hout“Na 10 jaar vrij specialistisch werkzaam te zijn geweest in de advocatuur zocht ik verbreding van mijn kennis en vaardigheden. In dat kader heb ik onder andere de leergang M&A gevolgd. Ik had al goede ervaringen met de VU en deze leergang staat zeer goed bekend, met sterke docenten uit de praktijk en veel aandacht voor de verschillende aspecten van het M&A-proces. Tijdens de leergang heb ik met name veel opgestoken over de financiële, fiscale en accounting aspecten van het M&A-proces. In dit verband was het erg leuk dat we een gevarieerde groep deelnemers hadden. Natuurlijk een aantal advocaten, maar ook bedrijfsjuristen, valuators en deelnemers uit de private equity praktijk.
Bij NimbleMinds werken we als externe adviseur voor bedrijven en investeerders in de technologiesector. De onderwerpen en vraagstukken die tijdens de leergang werden behandeld komen vrijwel dagelijks in de praktijk terug. Ik zou de leergang dan ook zeker aanbevelen. Ik vond de leergang zeer interessant en heb er veel van geleerd!”

Ruben Dankaart
Dhr. R. J. Dankaart is werkzaam bij investeringsmaatschappij Foreman Capital BV. Hij volgde de leergang Mergers & Acquisitions en deelt zijn ervaringen.

"Ruben DankaartIk ben werkzaam in private equity en heb geen juridische achtergrond. Het juridische aspect maakt een groot en belangrijk deel uit van ons werk, zo moet ik geregeld juridische documenten reviewen. Omdat ik graag meer inzicht wil in de onderliggende juridische basis schreef ik me in voor deze leergang. Het belangrijkste wat ik tot nu toe heb geleerd is de link tussen de financiële, fiscale en juridische aspecten bij overnames. Met name hoe de financiële cijfers en juridische structuur worden geïnterpreteerd in de transactiedocumentatie, closing mechanisms en fiscaliteit. Wat ik waardeer is dat de leergang concreet toepasbaar is. Bij het reviewen van transactiedocumenten en structuren kan ik de kennis meteen inzetten. De leergang Mergers & Acquisition kan ik dan ook zeker aanraden. Financiële en juridische adviseurs werken vaak nauw samen bij transacties, maar hebben vaak weinig weet van elkaars werkzaamheden. Door deze leergang ontstaat er een duidelijk beeld van de werkzaamheden van de andere partij, wat erg nuttig kan zijn bij overname processen.”Opmerkingen van de oud-curisten van de leergang M&A,law, finance, skills voorjaar 2017:

"Breed gehele M&A proces en diepgang op juridisch vlak".

"Aansluiting bij de praktijk. Beperkte studielast".

"Goede sprekers, interessante presentaties".

"Praktijkgericht"

"Hoog niveau van de docenten, en erg dicht op de praktijk".