Leergang Pensioenrecht

Praktische informatie

Startopleiding cursus pensioenrecht vernieuwdDe leergang start (onder voorbehoud van voldoende deelnemers) in september 2018. U kunt zich al inschrijven. 
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
PlanningBekijk hier de volledige planning (2017) met data, onderwerpen en docenten. De leergang bestaat uit vier modules. De planning voor 2018 wordt in het voorjaar van 2018 bekend gemaakt.
GroepsgrootteMaximaal 25 deelnemers
PrijsAlumnikorting leergangen€ 11.500,- (prijs 2018) inclusief cursusmateriaal, consumpties en examengeld. Dit bedrag is vrijgesteld van btw. Bekijk hier onze actuele kortingen.
Leden van de Pensioen Netwerk Groep ontvangen een korting van € 150,- op de inschrijving. Wilt u bij inschrijving aangeven dat u lid bent van de PNG?
Pensioen netwerk groep cursus 
PuntenNoVa 62 PO62 opleidingspunten - voor De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Voor de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) kunt u op aanvraag opleidingspunten halen.
DiplomaU rondt de leergang af door een paper te schrijven, die u in een openbare zitting verdedigt voor een examencommissie. Als u hiervoor een voldoende beoordeling haalt, ontvangt u een diploma. (U mag uw paper verdedigen als u de examens van module 1, 2 en 3 met een voldoende hebt afgerond.)
Examen/paperDe leergang Pensioenrecht kent drie modules, die elk met een schriftelijk examen worden afgesloten. Ter finale afronding van de leergang schrijven de cursisten een paper of werkstuk dat zij in een openbare zitting ten overstaan van een examencommissie verdedigen. De gemiddelde studiebelasting voor het schrijven van een paper voor de leergang bedraagt 56 uur.
HerkansingVoor ieder tentamen/examen geldt een herkansingsmogelijkheid. Een kandidaat heeft in het kader van zijn deelname aan de leergang/collegecyclus recht op twee herkansingen. Voor de eerste herkansing worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een tussentijds tentamen/examen wordt € 75,- in rekening gebracht. Voor de tweede herkansing van een eindtentamen/examen wordt € 150,- in rekening gebracht.
TitelAls u de leergang met succes afrondt, mag u als jurist de titel Certified Pension Lawyer (CPL) achter uw naam voeren. Niet-juristen mogen de titel Certified Pension Consultant (CPC) achter hun naam voeren. In de brochure leest u meer hierover.
Digitale leeromgevingHet onderwijs wordt ondersteund door een digitale leeromgeving. Hierop vindt u aanvullingen op literatuur, PowerPoint-presentaties en andere relevante stukken. Zo blijft u op de hoogte van actualiteiten. Ook kunt u via de digitale leeromgeving contact leggen met medecursisten en de cursusleiding.
Gerelateerd aanbod
Leergang Fiscaal pensioenrecht - september 2018

Lezing actualiteiten pensioenrecht IV - 6 december 2017