Leergang Specialisatie Strafrecht

Veelgestelde vragen


Vraag 1: Indien ik een keer ziek ben, kan ik dan met een andere groep het college inhalen?

Nee, dit is niet mogelijk. Om u toch van informatie te voorzien zal de powerpointpresentatie op Canvas (elektronisch leergang omgeving) geplaatst worden.

Vraag 2: Indien ik na het lezen van de informatie op de website nog een vraag heb, bij wie kan ik deze stellen? 
Als u na het lezen van de informatie op de website nog extra informatie wilt ontvangen, kunt u telefonisch contact opnemen met de VU Law Academy via 020 598 6255. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vula.rechten@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Vraag 3: Hoeveel colleges mag ik missen zonder dat mijn deelname aan het examen of afrondende paper in gevaar komt?
Voor deze leergang geldt een aanwezigheidsplicht. U ontvangt het diploma van de leergang als u tenminste 14 van de 16 colleges heeft bijgewoond, 14 van de 16 huiswerkopdrachten tijdig heeft ingeleverd en deze met een voldoende beoordeeld zijn.

Vraag 4: Gelden er specifieke toelatingseisen voor deze leergang? 
Om toegelaten te worden tot deze leergang dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • In het bezit van een stageverklaring;
  • Minimaal vier jaar ervaring als strafrechtadvocaat én met goed gevolg deelgenomen aan de Leergang strafrechtelijk bewijsrecht van de Vrije Universiteit of de profileringscursus van het Willem Pompe Instituut.
    of
    Minimaal acht jaar ervaring als strafrechtadvocaat én in de twee voorafgaande jaren voor ten minste 10 NOvA-punten strafrechtcursussen gevolgd.

Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang of heeft u andere vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met Branka Dasović via b.dasovic@vu.nl of (020) 59 83612. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Vraag 5: Ik heb een vraag over een factuur of een betalingstermijn, waar kan ik deze vraag stellen? 
Vragen over de factuur of de betalingstermijn kunt u stellen door het sturen van een e-mail naar: vula.rechten@vu.nl. Wij streven ernaar uw vragen binnen twee werkdagen te behandelen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Ilse Herweijer via 020 598 6255. 

Vraag 6: Bestaat er een mogelijkheid tot herkansing van de huiswerkopdracht? 
U heeft geen herkansingsmogelijkheid. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Branka Dasović via b.dasovic@vu.nl of (020) 59 83612. 

Vraag 7: Hoe weet ik of er nog plaats is bij de leergang? 
Om u de meest actuele gegevens te kunnen verstrekken, raden wij u aan contact met ons op te nemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020 598 6255. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vula.rechten@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Vraag 8: Wanneer ontvang ik het cursusmateriaal? 
Wij streven ernaar het cursusmateriaal twee weken voor aanvang van het college aan u te verstrekken.

Vraag 9: Ik wil mijn inschrijving wijzigen of annuleren, waar kan dat? 
Zie onze annuleringsvoorwaarden, die staan vermeld in de Algemene Voorwaarden van de VU Law Academy. In de annuleringsvoorwaarden is beschreven of u uw inschrijving kunt wijzigen en welke termijnen aan de annulering zijn verbonden.


<< Ga terug naar de leergang Specialisatie Strafrecht