Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief pensioenrecht 17 januari 2019 door prof. dr. Erik Lutjens

17-01-19

In de nieuwsbrief Pensioenrecht voor juridische professionals leest u meer over recente uitspraken en kamerstukken op het gebied van Pensioenrecht.

Vakantiesluiting

20-12-18

Van vrijdag 21 december 2018 t/m dinsdag 2 januari 2019 zijn wij gesloten. Van woensdag 3 januari tot en met vrijdag 5 januari 2019 zijn wij beperkt bereikbaar.

VU Nieuwjaarsgala 2019

17-12-18

Voor het eerst reikt de VU alle onderwijsprijzen uit tijdens het VU Nieuwjaarsgala.

NVER scriptieprijs voor VU-alumnus Ralph Groeneveld

12-12-18

Op 30 november is aan Ralph Groeneveld de scriptieprijs van de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht (NVER) uitgereikt.

Schuilenburg pleit voor meer hysterie

10-12-18

Of het nu de pietendiscussie is, ophef over het vluchtelingenbeleid of het afschaffen van de dividendbelasting. Allemaal topics die maar een klein zetje nodig lijken te hebben om een gevoel van hysterie te ontketenen.

Eerste voorjaarscursussen 2019 bekend

06-12-18

In het voorjaar van 2019 kunt u weer deelnemen aan diverse cursussen voor juridische professionals.

VU-alumnus wint NVvA Scriptieprijs 2018

05-12-18

Chayenne van Lavieren heeft eind november de scriptieprijs gewonnen van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (NvVA).

Kickstart your career

27-11-18

Vrijdagmiddag 23 november was het dan zover; de studenten die hebben meegedaan aan Kickstart Your Career hebben drie workshops gehad om inzicht te krijgen in zichzelf en hun talenten en CV op orde te brengen, de motivatiebrief on fleek te krijgen en ‘het gesprek’ te oefenen. De daad werd bij het woord gevoegd en de studenten konden eindelijk met de recruiters in gesprek.

Controle schiet tekort - Gemeenschappelijke regelingen blijven ongrijpbaar

26-11-18

In dit artikel uit het SDU magazine Focus 2019 is onder andere VU docent/onderzoeker mr. Rob de Greef aan het woord over de Wet gemeenschappelijke regelingen.

Know your rights: informatieve presentaties en nieuwe vriendschappen

26-11-18

Hoe werkt de leerplicht in Nederland? Mogen asielzoekers reizen tijdens de asielprocedure? Mag de Immigratiedienst het land van herkomst informeren over een asielaanvraag? Juridische vragen die deelnemers aan het Know Your Rights programma op een creatieve manier presenteerden tijdens een speciaal event.

Column: 'Robots als rechtsprekers?'

06-11-18

Is een robotrechter wel zo objectief als de algoritmen zijn ontworpen door menselijke programmeurs?

Artikel 'Over het vermeende dilemma tussen de doelmatigheid en de rechtmatigheid van de overheidsinkoop'

06-11-18

Download hier het volledige artikel door prof. mr. Chris Jansen.

Column 'Big data op de werkvloer'

06-11-18

Column door prof. mr. Willemijn Roozendaal over HR analytics, AVG en de urgentie om normatieve kaders te ontwikkelen voor 'big-data' gebruik.

Publiekscollege: Rule of law/Rule of men in Europe

05-11-18

Breken leiders als Viktor Orbán de rechtsstaat af door in hun land het vrije woord en mensenrechten in te perken? Hoe kan Europa zich beschermen tegen de opmars van autoritair leiderschap? In een publiekscollege op woensdag 21 november gaat Europarlementariër Judith Sargentini in op de knelpunten die de rechtsstaat in Europa momenteel ervaart.

Dansen, eten en kennismaken met de juridische praktijk

19-10-18

Wat hebben Syrische Mujadara, de West-Afrikaanse Kora en Migratierecht met elkaar gemeen? Het waren allemaal elementen van een bijzondere bijeenkomst in het kader van Know Your Rights, een gezamenlijk onderwijsprogramma van DLA Piper, de VU en New Dutch Connections.