Nieuwsoverzicht

Leren door te doceren: Rechtenstudenten voor de klas in het middelbaar onderwijs

20-03-19

In het programma Street Law staan bachelorstudenten Rechtsgeleerdheid voor de klas om workshops te geven over recht aan middelbare scholieren. Het programma heeft nu de Comeniusbeurs mogen ontvangen.

Kees Blankman benoemd tot bijzonder hoogleraar Juridische bescherming van ouderen en meerderjarigen met beperkingen

20-03-19

Kees Blankman is per 1 februari benoemd tot bijzonder hoogleraar Juridische Bescherming van Ouderen en Meerderjarigen met Beperkingen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, ingesteld vanwege de Stichting Alzheimer Nederland.

Catrien Bijleveld benoemd tot raadslid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)

19-03-19

Op voorstel van de ministerraad heeft minister-president Rutte ermee ingestemd om Catrien Bijleveld voor te dragen voor benoeming tot lid van de WWR. Haar benoeming gaat in op 1 december 2019.

Studenten beoordelen Ondernemingsrecht en Fiscaal recht als topopleiding in Keuzegids Masters 2019

05-03-19

De masters Ondernemingsrecht en Fiscaal recht krijgen in de Keuzegids Masters 2019 het predicaat 'topopleiding'.

Vind je minor op de VU Minormarkt

21-02-19

De vrije keuzeruimte in je derde bachelorjaar lijkt misschien nog ver weg, maar dit is hét moment om je te oriënteren. Kom daarom 12 maart naar de VU Minormarkt!

Nieuw: Executive Program Trust Officer

14-02-19

Voor ervaren medewerkers, (toekomstige) proxyholders en directeuren van trustkantoren heeft de VU Law Academy in samenwerking met de SDU Licent Academy het Executive Program Trust Officer ontwikkeld.

Ontbijtsessie Ethisch Leiderschap op 3 april 2019

12-02-19

Recent klonk in het publieke debat een oproep tot meer ethisch leiderschap van juristen die werkzaam zijn in de corporate sector. In deze ontbijtsessie onderzoeken we wat een dergelijke taakopvatting voor de bedrijfsjurist, advocaat of fiscalist zou kunnen betekenen. Deze sessie beoogt daarmee de ethische reflectie op de eigen praktijk te stimuleren.

Themacollege WNRA (Wet normalisering rechtspositie ambtenaren) op 2 april 2019

12-02-19

Bent u werkzaam voor de overheid? En heeft u te maken met de transitie van ambtenaren naar de arbeidsovereenkomst? Dan kunt u bij ons het themacollege WNRA volgen.

The Protection of Non-Traditional Trademarks

12-02-19

Deze uitgave biedt een gedetailleerde analyse van kwesties gerelateerd aan de bescherming van niet-traditionele vormen van merken. De afgelopen jaren is het domein van het merkenrecht en de scope van merkenbescherming exponentieel gegroeid. Vandaag de dag kan er een brede variëteit aan niet-traditionele merken, inclusief kleur, geluid, geur en vormen, in diverse jurisdictions geregistreerd worden.

Deelnemers vertellen over hun ervaringen met de nieuwe leergang Sport en Recht

12-02-19

In november 2018 ging de leergang Sport en Recht voor de eerste keer van start. Twee deelnemers, Carolien de Vries en Jeroen Ras, delen hun ervaringen met deze leergang.

Nieuwsbrief pensioenrecht 12 februari 2019 door prof. dr. Erik Lutjens

12-02-19

In de nieuwsbrief Pensioenrecht voor juridische professionals leest u meer over recente uitspraken en kamerstukken op het gebied van Pensioenrecht.

De 5 must-do’s op Bachelordag op de VU

08-02-19

Ben jij morgen aanwezig op onze Bachelordag? Wil je ontdekken welke studie bij jou interesses past, voelen hoe het is om rond te lopen op een universiteit of kijken wat de campus je te bieden heeft? Het kan allemaal! Met het uitgebreide programma hoef je je geen moment te vervelen. Wat mag je echt niet missen? Wij zetten de 5 must-do’s voor je op een rijtje!

Tanja Aalberts nieuwe portefeuillehouder Onderwijs Rechten

06-02-19

Het College van Bestuur (CvB) heeft besloten om met ingang van 1 februari 2019 prof. dr. mr. Tanja Aalberts te benoemen als portefeuillehouder Onderwijs bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Student- en Onderwijsprijzen uitgereikt tijdens VU Nieuwjaarsgala 2019

25-01-19

24 januari werden VU-docenten en -studenten in het zonnetje gezet met de uitreiking van de Van der Duijn Schouten Onderwijsprijs, de DocenTalentprijs, de StudenTalentprijs, twee scriptieprijzen en, voor het eerst, de Student Initiatiefprijs.

Vakantiesluiting

20-12-18

Van vrijdag 21 december 2018 t/m dinsdag 2 januari 2019 zijn wij gesloten. Van woensdag 3 januari tot en met vrijdag 5 januari 2019 zijn wij beperkt bereikbaar.