Pitch- en posterbijeenkomst mediationonderzoek

10-10-19

Op donderdag 10 oktober 2019 wordt de eerste universitaire Pitch- en posterbijeenkomst voor mediationonderzoek gehouden op de Vrije Universiteit Amsterdam.

Nieuwsbrief pensioenrecht 16 mei 2019 door prof. dr. Erik Lutjens

16-05-19

In de nieuwsbrief Pensioenrecht voor juridische professionals leest u meer over recente uitspraken en kamerstukken op het gebied van Pensioenrecht.

“Eens een dief, is echt niet altijd een dief”

03-05-19

Elanie Rodermond, verbonden als onderzoeker aan zowel het NSCR (Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving) als de VU, is genomineerd als Wetenschapstalent 2019. Een verkiezing die voor de vijfde keer wordt georganiseerd door het tijdschrift New Scientist. Een prestigieuze nominatie, maar waar het Rodermond vooral om gaat is dat ze hierdoor haar onderzoek met een breed publiek kan delen: “De relevantie voor de maatschappij is heel evident. Los van het feit dat het inhoudelijk interessant is, heeft het ook een maatschappelijke waarde.”

Hoogleraar Jan Hallebeek benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

26-04-19

Vandaag neemt Jan Hallebeek niet alleen na meer dan dertig jaar afscheid van de VU, maar werd de hoogleraar Europese Rechtsgeschiedenis ook benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

VU-onderzoeker genomineerd voor New Scientist Wetenschapstalent 2019

25-04-19

Wie mag zichzelf op 31 mei het Wetenschapstalent 2019 noemen? Eén van de kanshebbers op deze titel is Elanie Rodermond, onder andere onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

VU organiseert internationale pleitwedstrijd in Migratierecht

24-04-19

Iran? China of toch Nederland? Uit welk land komen de beste pleiters in Migratierecht? Op 9 en 10 mei is de VU het strijdtoneel van een internationale moot court competitie tussen studenten afkomstig uit negen verschillende landen.

Abraham Kuyper Lezing met Annelies Verbeke

12-04-19

Taalliefhebbers aller landen verenigt u! De diversiteit van onze boekenkasten staat onder druk, waarschuwt de Vlaamse auteur Annelies Verbeke en dit jaar de Vrije Schrijver van de VU. Zij houdt dit jaar op 21 mei de Abraham Kuyper Lezing: ‘De taal van de wereld’.

Nieuwe betaalde parkeermogelijkheid aan de VU

11-04-19

De Vrije Universiteit beschikt vanaf heden over een parkeergarage voor docenten, bezoekers en cursisten.

Moot Court Competition

10-04-19

Vanwege het vijfjarige bestaan van the Migration Law Clinic – gelanceerd door de Vrije Universiteit- organiseert het Amsterdam Centre for Migration and Refugee Law de ‘International Migration and Refugee Law Moot Court Competition’ op 9 en 10 mei 2019.

Bermuda Triangle – Licensing, Filtering and Privileging User-Generated Content Under the New Directive on Copyright in the Digital Single Market

09-04-19

De Richtlijn auteursrecht is op 26 maart 2019 door het Europees parlement aangenomen. Martin Senftleben, hoogleraar Intellectuele eigendom aan de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft een artikel geschreven over de mogelijke implicaties van de wet voor onze nationale wetgeving. Hierin benoemt hij drie ingrediënten die in deze nieuwe wetgeving terug dienen te komen.

Leergang voor gemeentejuristen - Inleven in de ander staat centraal

09-04-19

De rol van de gemeentejurist verandert. Er is behoefte aan juridisch medewerkers die zich kunnen inleven in het perspectief van bestuur, politiek en burger en van daaruit effectief kunnen handelen. Vrije Universiteit Amsterdam onderzocht wat juristen daarvoor nodig hebben en ontwikkelde de leergang 'De gemeentejurist van de toekomst'.

Luigi Corrias ontvangt fellowship van NIAS

29-03-19

Luigi Corrias heeft een fellowship gekregen van het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS).

Debatmiddag ‘De toekomst van de notariële opleiding’

28-03-19

De universitaire opleiding Notarieel recht maakt dit collegejaar zestig jaar deel uit van het onderwijsaanbod van de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit vieren wij op woensdag 5 juni 2019 met een notariële debatmiddag.

Marcelle Reneman ontvangt Comeniusbeurs voor programma Street Law voor bachelorstudenten Rechtsgeleerdheid

25-03-19

In het programma Street Law staan bachelorstudenten Rechtsgeleerdheid voor de klas om workshops te geven over recht aan middelbare scholieren. Marcelle Reneman heeft hiervoor de Comeniusbeurs mogen ontvangen.

Kees Blankman benoemd tot bijzonder hoogleraar Juridische bescherming van ouderen en meerderjarigen met beperkingen

20-03-19

Kees Blankman is per 1 februari benoemd tot bijzonder hoogleraar Juridische Bescherming van Ouderen en Meerderjarigen met Beperkingen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, ingesteld vanwege Alzheimer Nederland.