Nieuwsoverzicht

Drie VU-studenten in de Top 3 van de scriptieprijs van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht

27-11-20

Op donderdag 26 november is tijdens de jaarvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (NVvA) de tweejaarlijkse scriptieprijs van de NVvA uitgereikt.

2 miljoen euro voor een NWA-ORC onderzoek naar een nieuwe balans tussen empowerment en bescherming van ouderen vanuit een juridisch-empirisch perspectief

25-11-20

Een team van toponderzoekers onder leiding van Masha Antokolskaia, hoogleraar privaatrecht in het bijzonder familierecht aan de rechtenfaculteit van de VU, sleept met een interdisciplinair consortium maar liefst 2 miljoen euro in de wacht om een nieuw modern systeem van maatregelen van juridische bescherming van ouderen te ontwerpen.

Ben jij benieuwd hoe het is om stage te lopen?

24-11-20

Lees dan de nieuwste stage-ervaringsverhalen op de Career Portal!

Unieke samenwerking clinics third party intervention EHRM

19-11-20

De Migration Law Clinic en de Legal Clinic on Human Rights and Migration Law van de International University College van Turijn hebben gezamenlijk een third party intervention ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in de zaak H.A. t Italië (Appl no 26049/18).

Coronavirus: updates en veelgestelde vragen

18-11-20

Laatste wijziging op woensdag 18 november: bericht n.a.v. persconferentie over studeren en werken tot het einde van het jaar.

Veni voor onderzoek ‘Kiezen voor de goede kant: factoren die leiden tot niet-crimineel hacken’ van Marleen Weulen Kranenbarg

05-11-20

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 162 veelbelovende jonge wetenschappers – waarvan twaalf van de Vrije Universiteit Amsterdam en Amsterdam UMC, locatie VUmc - een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro toegekend.

VIDI-BEURS CRIMINOLOOG BARBORA HOLÁ VOOR ONDERZOEK NAAR INTERGENERATIONELE NALATENSCHAPPEN VAN MASSAGEWELD

05-11-20

NWO heeft aan 81 ervaren onderzoekers een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend.

Lianne Boer geselecteerd voor Amsterdam Young Academy

29-10-20

Lianne Boer (TLS) wordt benoemd tot lid van de Amsterdam Young Academy (AYA). De AYA is een onafhankelijk platform van jonge talentvolle wetenschappers van verschillende disciplines van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.

Nieuw: Promoot uw evenement

20-10-20

Lees hier meer over hoe wij uw evenement kunnen promoten.

Online een cursus volgen vanaf uw thuiswerkplek

19-10-20

Wilt u bij blijven in uw vakgebied en vanuit huis een online juridische cursus volgen? Dan bent u bij de VU Law Academy aan het juiste adres. Zo start onder andere de PAO-vaardigheidscursus Opstellen en beoordelen van contracten donderdag 12 november online.

Miriam Wijkman in Amsterdam Young Academy (AYA) Science Society Tour

13-10-20

Universitair docent Criminologie Miriam Wijkman is één van de deelnemers in de Science Society Tour die de Amsterdam Young Academy (AYA) organiseert. In het initiatief van AYA bieden jonge academici een nieuw perspectief op bekende Amsterdamse plekken en verrassende locaties, gebaseerd op hun eigen actuele onderzoek.

'De laatste loodjes wegen het zwaarst'

08-10-20

Myrthe Busch (26) heeft momenteel bijna haar master privaatrecht aan de VU afgerond. Ze heeft haar scriptiebegeleider nog nooit in het echt ontmoet en zal haar diploma per post ontvangen. Hoe ziet het leven van een masterstudent eruit in coronatijd?

Diploma-uitreiking leergang Financieel-economisch strafrecht

15-09-20

De VU Law Academy feliciteert de deelnemers van de leergang Financieel-economisch strafrecht met het behalen van hun diploma!

Informatie over fysieke en online PAO cursussen / leergangen

14-09-20

Alles wat u moet weten over fysieke en online lessen aan de VU Law Academy.

Amsterdam Law Forum Publiceert Summer Issue 2020

14-09-20

Het redactieteam van Amsterdam Law Forum (ALF) heeft de afgelopen periode een gloednieuwe Summer Issue uitgegeven.