Nieuwsoverzicht

Minister Grapperhaus te gast bij het Cross-cultural Human Rights Centre

13-11-19

Op vrijdag 7 november jl. was de minister van Justitie & Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, te gast bij het Cross-cultural Human Rights Centre.

De VIVA400 is bekend: stem op Elanie Rodermond!

11-11-19

Hij is er weer: de VIVA400! Dé lijst met 400 vrouwen die uitblinken in hun vakgebied en maar liefst drie zijn er aan de VU verbonden. Onder wie universitair docent Criminologie Elanie Rodermond.

Martijn Stronks nieuwe aanwinst Amsterdam Young Academy

08-11-19

De Academie is een onafhankelijk platform waar getalenteerde jonge wetenschappers uit verschillende disciplines samenkomen om inzichten te ontwikkelen over wetenschap, wetenschappelijk beleid en de relatie tussen wetenschap en samenleving in Amsterdam.

Martin Luther King Lezing 2019

05-11-19

Van harte nodigen we je uit voor de lezing op 28 november van 19.30 – 21.15 uur in de Aula van het Hoofdgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Nieuwsbrief pensioenrecht 24 oktober 2019 door prof. dr. Erik Lutjens

24-10-19

In de nieuwsbrief Pensioenrecht voor juridische professionals leest u meer over recente uitspraken en kamerstukken op het gebied van Pensioenrecht.

Drie opleidingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid op eerste plaats in Nationale Studenten Enquête 2019

23-10-19

Op 23 oktober zijn de uitslagen van de Nationale Studenten Enquête 2019 bekend gemaakt. Er is niet alleen goed nieuws voor de universiteit in zijn algemeen – die steeg van een derde naar een gedeelde eerste plaats bij brede universiteiten – maar ook voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, waar maar liefst drie opleidingen een eerste plek wisten te bemachtigen.

Symposium: De overheid als Big Brother

18-10-19

De rechter bepaalt of de Nederlandse staat écht te ver is gegaan.

Nieuwe Leergang MBO: manoeuvreren tussen wetgeving en beleid

15-10-19

Als (juridisch) professional bij een mbo-instelling werk je in een spanningsveld tussen de brede opdracht van de instellingen én de uiteenlopende, hoge ambities van beleid en politiek.

Academische Mediation Pitch op 10 oktober 2019

10-10-19

Krijg de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek op deze unieke middag.

Alumnidag Rechten 2019

04-10-19

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam organiseert op vrijdagmiddag 11 oktober 2019 - in samenwerking met VU Law Academy - de jaarlijkse alumnidag voor alumni van de opleidingen Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Fiscaal recht.

Nieuwe leergang Financieel Toezichtrecht

30-09-19

Deze leergang is speciaal ontwikkeld voor de senior specialisten die verdieping zoeken in actuele ontwikkelingen in de Europese jurisprudentie en regelgeving voor de financiële sector, de wijzigende rollen van de toezichthouders en de hiermee verband houdende beleidsthema’s.

VU Law Academy docentenprijzen

30-09-19

Onlangs reikte Evelien Zwart, directeur VU Law Academy, de jaarlijkse docentenprijzen uit.

Vluchtelingen en studenten leren samen over recht in Know Your Rights

30-09-19

Zien hoe het recht werkt in de praktijk, vluchtelingen helpen en gelijkgestemde mensen ontmoeten. Het zijn veelgenoemde redenen waarom rechtenstudenten meedoen aan het programma 'Know Your Rights'. 'Know Your Rights' is een gezamenlijk onderwijsprogramma van DLA Piper, de VU en New Dutch Connections, waarin vluchtelingen en studenten tien weken lang samen lessen volgen over recht in Nederland.

Samenwerking tussen HvA en VU zorgt voor betere doorstroom hbo-studenten

25-09-19

Vanaf het huidige studiejaar verwelkomt de Vrije Universiteit met grote blijdschap een groep tweedejaars hbo-studenten aan de rechtenfaculteit. Dankzij een bijzondere samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam en de Vrije Universiteit van Amsterdam kan een selectief aantal rechtenstudenten in het vervolg een universitaire bacheloropleiding integreren in hun hbo-studie.

Digitale flyer PAO cursussen najaar 2019

24-09-19

Afgelopen week hebben wij per post een flyer verzonden met ons opleidingsaanbod voor dit najaar 2019. Helaas is in de verzending iets misgegaan waardoor naam en adres niet goed gekoppeld waren. Hierdoor is het mogelijk dat u de flyer op de verkeerde naam heeft ontvangen of deze überhaupt niet heeft ontvangen.