Informatie over fysieke en online PAO cursussen / leergangen

De PAO cursussen en leergangen die wij dit najaar organiseren, worden over het algemeen online aangeboden zoals we dit voorjaar met veel succes hebben gedaan.
Een aantal PAO cursussen en leergangen wordt dit najaar fysiek aangeboden op externe locaties op de Zuidas. Het organiseren van fysieke post academische colleges op de VU is helaas nog niet toegestaan.
 

Fysieke bijeenkomsten

Tijdens alle PAO cursussen en leergangen die wij op externe locaties organiseren, hanteren wij de richtlijnen van het RIVM. Op deze locaties zijn markeringen aangebracht om de 1,5 meter afstand te bewaren en de looprichtingen aan te geven. In de cursuszalen staan tafels en stoelen 1,5 meter uit elkaar en per ruimte geldt een maximale capaciteit. Ook in de pauzes wordt er gezorgd voor optimale veiligheid. Lees ook het VU Law Academy corona protocol (.pdf).
Op deze manier proberen wij zoveel mogelijk de gezondheid van u, onze docenten en de medewerkers op locatie te waarborgen.

Voor meer informatie over de genomen maatregelen op de externe cursuslocaties, kunt u hier de site en het protocol van de locatie bezoeken:
- Atrium Meeting Centre
en het corona protocol van het Atrium Meeting Centre (.pdf)
- Symphony
en het corona protocol van Symphony (.pdf)

Op deze locaties is altijd een host van de VU Law Academy aanwezig die u meer informatie kan geven over de corona-maatregelen en andere vragen kan beantwoorden. Onze host zal de veiligheidsmaatregelen daar waar nodig nogmaals uitleggen en de cursisten aanspreken indien niet aan de voorgeschreven regels wordt gehouden.

Wij vragen u rekening te houden met elkaar door:
1.    1,5 meter afstand van elkaar te houden voor, tijdens en na het college.
2.    Gebruik te maken van de belijning en informatie in het pand.
3.    De instructies van de host en medewerkers van de locaties nauwgezet op te volgen.

In onderstaande gevallen verzoeken wij u niet naar de cursuslocatie te komen:
• als u corona heeft;
• als u verkouden bent, koorts heeft of andere corona gerelateerde klachten;
• als uw huisgenoot klachten heeft die passen bij corona (koorts, benauwdheid of beide);
• als uw huisgenoot corona heeft;
• als u dicht in de buurt bent geweest van iemand met corona (minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter);
• als u recentelijk bent teruggekomen uit een land waarbij in het reisadvies staat dat u in thuisquarantaine gaat.

Mocht u vanwege het bovenstaande niet in de gelegenheid zijn een college bij te wonen, neemt u dan contact met ons op. Wij zoeken samen met u naar een geschikte oplossing.
 

Online colleges

Een groot aantal van onze PAO cursussen en leergangen wordt online aangeboden via Google Meet. Dit systeem werkt goed op uw desktop of laptop in de laatste versies van Google Chrome, Firefox en Edge. Google Meet werkt niet in Safari of een andere browser. Wilt u via uw mobiele telefoon of tablet de sessie bijwonen, raadpleeg dan de systeemeisen om toegang te krijgen. Controleer of de instellingen van de luidsprekers op uw device goed staan: soms moet u toestemming geven voor het gebruik van audio en video.
Om gebruik te kunnen maken van Google Meet dient u over een Google account te beschikken, of dit aan te maken. Heeft u nog geen Google account, raadpleeg dan onze handleiding Google account aanmaken (.pdf).
U krijgt na uw inschrijving van een onderwijs-activiteit meer informatie over de digitale leeromgeving en de vereisten voor het volgen van online leergangen en cursussen.

NOvA opleidingspunten

Ook onze online leergangen en PAO cursussen zijn door de NOvA erkend!
Indien u in het kader van de Permanente Opleiding van de NOvA opleidingspunten wilt ontvangen, krijgt u de mogelijkheid om aan het einde van de online PAO cursus een multiple choice toets te maken.
Indien u een online leergang gaat volgen, krijgt u hierover aparte informatie.

De NOvA heeft de toets-eis aan alle opleidingsinstituten verplicht gesteld die hun onderwijs online aanbieden in verband met de registratie van aanwezigheid. Bij goed gevolg worden de opleidingspunten toegekend en ontvangt u na betaling van de factuur z.s.m. de verklaring per e-mail.


Online PAO cursus.

1.    De toetsvragen moeten binnen 48 uur na afloop van de online PAO cursus gemaakt worden, daarna is dat niet meer mogelijk. De link naar de toetsvragen ontvangt u tijdens het online college in de chat via Google Meet.
2.    Hierna krijgt u z.s.m., maar in ieder geval binnen 3 werkdagen, de uitslag van de toetsvragen.

Evaluatie PAO cursussen en leergangen

Na iedere onderwijsactiviteit krijgt u van ons een evaluatieformulier zodat wij de kwaliteit van ons onderwijs kunnen blijven verbeteren. U ontvangt een link naar het evaluatieformulier, via de chat in Google Meet of per e-mail. Indien u een online leergang volgt evalueren wij de colleges via de digitale leeromgeving Canvas. Wij vragen u deze direct in te vullen, het kost slecht enkele minuten tijd en uw mening is voor ons van groot belang.