5 redenen om Rechten aan de VU te studeren

Start jij over een paar jaar een carrière als jurist? Wij geven je niet één goede reden om Rechten aan de VU te studeren, maar wel vijf!

Je brengt boekenwijsheid in de praktijk

Los jij een maatschappelijk probleem mee op?

Je leert alle juridische ins en outs uit de boeken én brengt het recht in actie. Wij leiden je op tot een jurist die niet alleen de regels kent, maar ook snapt hoe het recht mens en maatschappij beïnvloedt. Hoe kan het recht helpen een probleem in de samenleving op te lossen? En welke inzichten uit andere disciplines en empirische wetenschappen helpen daarbij? Law in action noemen wij dat.

Je krijgt college van docenten uit de praktijk

Maak jij kennis met je toekomstige werkpraktijk?

Veel van onze docenten hebben een achtergrond als rechter, advocaat, consultant, bedrijfs- of overheidsjurist. Zij behoren tot de top binnen hun vakgebied en kunnen jou dus als geen ander wegwijs maken in de juridische wereld. Het onderwijsmateriaal wordt samen met de praktijk ontwikkeld. En al vroeg maak je kennis met de arbeidsmarkt: spreek met de rechter na een zitting in de rechtbank, bezoek het International Criminal Court, volg college in een advocatenkantoor op de Zuidas, ga op excursie naar een opvangcentrum voor asielzoekers, of maak een wetsvoorstel voor de Tweede Kamer.

Je haalt meer uit je studie

Geef jij je eigen opleiding vorm?

Je kunt hier het maximale uit je studietijd halen. De opties zijn legio: een minor om je te specialiseren, vakken bij andere faculteiten of universiteiten om verder te kijken dan je eigen discipline, een stage in de rechtspraktijk. Je kunt ook deelnemen aan het VU Honours programme of twee studies doen. Wil je liever naar het buitenland? Neem dan deel aan een studiereis of doe mee aan één van onze uitwisselingsprogramma’s met gerenommeerde buitenlandse universiteiten.

Je bent hier geen nummer

Wil jij persoonlijk contact en studiebegeleiding op maat?

Jouw inbreng telt! Je wordt uitgedaagd met kleinschalig, studentgericht onderwijs, waarin volop ruimte is voor discussie en diepgang. Het contact met je docenten is laagdrempelig. Het onderwijs is goed georganiseerd. Wil je advies? Van studieadviseur tot career officer, van ouderejaarsstudent tot docent-tutor, ze staan allemaal voor je klaar voor persoonlijke begeleiding.

Je studeert aan de VU campus in Amsterdam

Beleef jij je studententijd op de VU campus in Amsterdam?

Je leert en leeft op de compacte VU campus. Dat voel je meteen: een sterk gemeenschapsgevoel en een bruisend studieleven. Niet alleen volg je er colleges en werkgroepen, ook kun je deelnemen aan tal van activiteiten die je studietijd verrijken. Ook voor ontspanning ben je op het sfeervolle centrale campusplein op de juiste plek, bijvoorbeeld om een hapje te eten, films te kijken of een biertje te drinken. Je ontmoet gemakkelijk medestudenten van alle studies die de VU rijk is. Bovendien bevindt de VU campus zich midden op de Zuidas in Amsterdam. De VU is dus uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets.