VU Studiekeuzecheck

VU Studiekeuzecheck bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De VU vindt het belangrijk dat je een studie kiest die goed bij je past! Een studie waarvan je weet wat er van je verwacht wordt om succesvol te zijn, maar ook andersom: dat jij een volledig beeld hebt van wat jij van de opleiding kunt verwachten.

Naast het oriënteren op de website, het bezoeken van voorlichtingsdagen en proefstuderen, helpt VU Studiekeuzecheck je bij het maken van de goede keuze. Door te checken of je de juiste keuze hebt gemaakt, vergroot je de kans om uiteindelijk je opleiding succesvol te doorlopen.

VU Studiekeuzecheck is een onderdeel van de aanmeldprocedure en bestaat bij de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid en Notarieel Recht uit twee onderdelen. Het invullen van de digitale Studiekeuzecheck vragenlijst en de online VU Studiekeuzecheck activiteit.

VU Studiekeuzecheck vragenlijst

Na het aanmelden voor de opleiding in Studielink, ontvang je de logingegevens voor VUweb. In VUweb rond je jouw aanmelding voor de opleiding af. Dit doe je door de vragen te beantwoorden via ‘Aanmelding afronden’ op het dashboard in VUweb door de vragen te beantwoorden, de Studiekeuzecheck-vragenlijst in te vullen en de eventueel gevraagde documenten te uploaden. 

De Studiekeuzecheck-vragenlijst vind je in VUweb onder het kopje VU Studiekeuzecheck. Lees hier meer over de VU Studiekeuzecheck.

Deze vragenlijst is geen toets, maar helpt om inzicht te krijgen in jou als student en biedt je een reflectie op de studie waarvoor je je hebt aangemeld. Het invullen van deze vragenlijst is verplicht en is een essentieel onderdeel van het aanmeldproces.

VU Studiekeuzecheck activiteit

Zodra je het aanmeldformulier in VUweb volledig hebt ingevuld en bevestigd (voortgang 100%), word je uitgenodigd voor de online activiteit. Je doorloopt deze activiteit in Canvas, de digitale leeromgeving van de VU. Je bekijkt een hoor- en werkcollege en maakt een wetboekoefening. Je krijgt informatie over de leerlijn Persoonlijke en Professionele Identiteit binnen de opleiding en de studieadviseurs van de faculteit stellen zich aan je voor.

Deelname aan deze activiteit is niet verplicht, maar zeer aan te raden. Het geeft je namelijk een realistisch beeld van de opleiding. Hierdoor geeft het antwoord op de vraag of de opleiding past bij jouw interesses en capaciteiten. Tevens maak je kennis met docenten en mentoren en verdiep je je in studiestof.

Uitnodiging

Heb je de aanmeldingsprocedure doorlopen zoals hierboven toegelicht? Dan ontvang je vanaf eind april een uitnodiging om deel te nemen aan de VU Studiekeuzecheckactiviteit. Houd je inbox in de gaten: de uitnodiging wordt gestuurd naar het emailadres dat je bij je aanmelding hebt opgegeven. Controleer regelmatig je spamfolder om zeker te zijn dat je geen berichten van ons misloopt. De activiteit is tot en met 22 augustus 2021 beschikbaar.

Heb je nu al vragen, neem dan contact op met studiekeuzecheck.rechten@vu.nl

Lees hier meer over hoe je je kunt inschrijven voor een Bacheloropleiding.