VU Studiekeuzecheck

VU Studiekeuzecheck bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De VU vindt het belangrijk dat je een studie kiest die goed bij je past! Een studie waarvan je weet wat er van je verwacht wordt om succesvol te zijn, maar ook andersom: dat jij een volledig beeld hebt van wat jij van de opleiding kunt verwachten.

Naast het oriënteren op de website, het bezoeken van voorlichtingsdagen en proefstuderen, helpt VU Studiekeuzecheck je bij het maken van de goede keuze. Door te checken of je de juiste keuze hebt gemaakt, vergroot je de kans om uiteindelijk je opleiding succesvol te doorlopen.

VU Studiekeuzecheck is een onderdeel van de aanmeldprocedure en bestaat bij de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid en Notarieel Recht uit twee onderdelen. Het invullen van de digitale Studiekeuzecheck vragenlijst en de online VU Studiekeuzecheck activiteit.

VU Studiekeuzecheck vragenlijst

Na het aanmelden voor de opleiding in Studielink, ontvang je de logingegevens voor VUnet. In VUnet rond je jouw aanmelding voor de opleiding af. Dit doe je door de vragen te beantwoorden via ‘Aanmelding afronden’ op de homepage, de Studiekeuzecheck vragenlijst in te vullen en de eventueel gevraagde documenten te uploaden. De Studiekeuzecheck vragenlijst vind je in VUnet onder het kopje VU Studiekeuzecheck.

Deze vragenlijst is geen toets, maar helpt om inzicht te krijgen in jou als student en biedt je een reflectie op de studie waarvoor je je hebt aangemeld. Het invullen van deze vragenlijst is verplicht en is een essentieel onderdeel van het aanmeldproces.

VU Studiekeuzecheck activiteit

Zodra je het aanmeldformulier in VUnet volledig hebt ingevuld en bevestigd (voortgang 100%), word je uitgenodigd voor de online activiteit. Je bekijkt een hoor- en werkcollege, maakt een wetboekoefening en krijgt informatie van een mentor over het studeren op de VU en welke ondersteuning een mentor biedt. Deze activiteit start medio mei.

Deelname aan deze activiteit is niet verplicht, maar zeer aan te raden. Het geeft je namelijk een realistisch beeld van de opleiding. Hierdoor geeft het antwoord op de vraag of de opleiding past bij jouw interesses en capaciteiten. Tevens maak je kennis met docenten en mentoren en verdiep je je in studiestof.

Uitnodiging

Heb je de aanmeldingsprocedure doorlopen zoals hierboven toegelicht? Dan ontvang je begin mei automatisch een uitnodiging om deel te nemen aan de VU Studiekeuzecheckactiviteit. Houd je inbox in de gaten: de uitnodiging wordt gestuurd naar het emailadres dat je bij je aanmelding hebt opgegeven. Controleer regelmatig je spamfolder om zeker te zijn dat je geen berichten van ons misloopt.

Heb je nu al vragen, neem dan contact op met studiekeuzecheck.rechten@vu.nl

Lees hier meer over hoe je je kunt inschrijven voor een Bacheloropleiding.