Kopcursussen schakeltraject HBO-Rechten

Aanmelden

Als je het schakeltraject HBO-Rechten volgt, volg je het grootste deel van het programma aan de Open Universiteit. Daarnaast volg je één kopcursus (bachelorscriptie) voor de opleiding Rechtsgeleerdheid of drie kopcursussen (Bedrijfseconomie I, Bedrijfseconomie II en de bachelorscriptie) voor de opleiding Fiscaal recht aan de VU. Voor een kopcursus meld je je via het aanmeldformulier voor contractonderwijs. Je kunt pas starten met de kopcursus aan de VU als je minimaal 45 EC aan vakken van de Open Universiteit hebt afgerond. Stuur daarom de cijferlijst van de Open Universiteit mee met de aanmelding.

Let op: Studenten die nog in het oude curriculum van de schakelzone zijn gestart volgen drie kopcursussen (Encyclopedie der rechtswetenschap II, Rechtsgeschiedenis en Bachelorscriptie) voor Rechtsgeleerdheid of vijf kopcursussen (Bedrijfseconomie I, Bedrijfseconomie II, Belastingrecht I, Vennootschaps- en rechtspersonenrecht, Bachelorscriptie) voor Fiscaal recht. Aanmelden kan via één aanmeldformulier.

De kopcursussen worden slechts één keer per jaar op een vast moment aangeboden, de schakel-/bachelorscriptie wordt twee keer per jaar aangeboden. In de studiegids vind je per vak terug wanneer het vak wordt aangeboden.

Meer informatie over de kosten

Afronding schakeltraject en inschrijving master

Na afronding van het volledige schakelprogramma ontvang je van de Open Universiteit een eindcertificaat. Voor inschrijving in de master dien je, naast een aanmelding in Studielink, een gewaarmerkte kopie van het eindcertificaat van het schakelprogramma in te leveren bij de toelatingscommissie (postvak 2e verdieping Initium) of te sturen per post naar:

Vrije Universiteit Amsterdam
Faculteit der Rechtsgeleerdheid
T.a.v. Toelatingscommissie
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Een gewaarmerkte kopie van het eindcertificaat kun je laten maken bij de Open Universiteit of bij de Centrale Studentenbalie in het hoofdgebouw. Neem hiervoor het origineel en een kopie van het certificaat mee.