OU Schakelzone HBO-Rechten

In samenwerking met de Open Universiteit bieden we een schakeltraject aan voor de master opleidingen Rechtsgeleerdheid en Fiscaal recht voor studenten met een HBO-Rechten diploma.
Aanmelding voor de Schakelzone verloopt via de Open Universiteit.

Heb je tenminste 45 ec aan vakken van de Open Universiteit afgerond, dan kan je je aanmelden voor de kopcursus(sen) die je bij de VU afrondt:

  • Rechtsgeleerdheid: Schakelscriptie (5 ec)
  • Fiscaal recht: Bedrijfseconomie I (6 ec), Bedrijfseconomie II (6 ec), Schakelscriptie (5 ec)

Je meldt je per vak aan via de reguliere procedure voor aanmelden voor contractonderwijs. Stuur je OU cijferlijst mee. Voor de Schakelzone gelden afwijkende kosten.

De Schakelscriptie wordt 4 keer per jaar aangeboden. De bedrijfseconomische vakken worden 1 keer per jaar aangeboden. In de studiegids vind je per vak terug wanneer het vak wordt aangeboden.
Na afronding van de kopcursus ontvang je een certificaat. Dit certificaat lever je in bij de Open Universiteit.

Afronding schakeltraject en inschrijving master

Ben je in de afrondende fase van de Schakelzone, dan kun je je op Studielink aanmelden voor de master. De aanmelddeadlines zijn 15 juli en 1 januari. 
Na afronding van het volledige schakelprogramma ontvang je een eindcertificaat van de Open Universiteit. 
Voor inschrijving in de master dien je, naast een aanmelding in Studielink, een scan (in PDF format) van het originele OU eindcertificaat te sturen naar toelatingscommissie.rechten@vu.nl.
Het eindcertificaat moet uiterlijk 31 augustus of 31 januari in ons bezit zijn.