Onderzoek

Migratierecht

Het onderzoek van de sectie Migratierecht richt zich onder andere op het vluchtelingenrecht, de rol van de rechter in het migratie- en vluchtelingenrecht en op de interacties tussen het gezinsleven en het migratierecht. Ook wordt onderzoek gedaan naar mensenrechtelijke en procesrechtelijks aspecten van deze rechtsgebieden. De onderzoekers participeren onder meer in de activiteiten die georganiseerd worden door het Migration and Diversity Centre.

Sociaal Recht

De sectie Sociaal Recht richt zich op juridische vraagstukken die betrekking hebben op arbeid en inkomen. Belangrijke deelonderwerpen zijn het (nationale en internationale, individuele en collectieve) arbeidsrecht, het socialezekerheidsrecht en het pensioenrecht. Daarnaast is een belangrijke plaats ingeruimd voor sport en recht.

Staats- en bestuursrecht

Het onderzoek van de sectie Staats- en bestuursrecht vindt plaats binnen twee onderzoeksprogramma’s: Public Contracts: Law & Governance en Grondrechten, regulering en de verantwoordelijke overheid. Beide onderzoeksprogramma’s maken deel uit van het Kooijmans Instituut.