Aalberts, mr. B.P. (Babette)Deze pagina is verplaatst. U wordt doorgestuurd.

+31 20 59 87272
2a-91
b.p.aalberts@vu.nl
faculteit der rechtsgeleerdheid/faculty of law ( transnational legal studies )

view this page in English

Expertise
Mediarecht
Auteursrecht

Curriculum vitae
Babette P. Aalberts (1974) heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit te Leiden en schreef haar scriptie over de bescherming van (televisie)formats onder de titel: “Auteursrecht op forma(a)t. De auteursrechtelijke aspecten van televisieformules”.

Babette is in december 1998 als onderzoeker gaan werken bij het Centrum voor Recht, Bestuur en Informatisering (Universiteit Tilburg). In deze periode is zij nauw betrokken geweest bij diverse informatierechtelijke onderzoeken op het gebied van domeinnamen, de elektronische handtekening, het auteursrecht en het databankenrecht. Zij verzorgde enkele publicaties voor het Nationaal Programma Informatietechnologie en Recht (zgn. ITER-reeks).

Daarna was Babette vanaf 1999 als advocate werkzaam op de sectie Intellectueel Eigendom bij het advocatenkantoor Kennedy Van der Laan te Amsterdam (www.kvdl.nl) . Tijdens deze periode heeft zij diverse internet start ups geadviseerd en heeft zij gewerkt voor grote internationale softwarehuizen. Tevens publiceerde zij in die tijd diverse artikelen op het gebied van muziekrecht, auteursrecht en mediarecht.

In 2003 maakte zij de overstap naar Hilversum en ging zij werken bij de TROS (www.tros.nl).  Als Hoofd Juridische Zaken gaf zij leiding aan de juridische afdeling en adviseerde intern en extern over diverse (media)wettelijke aspecten. Tevens maakte zij deel uit van het managementteam en vertegenwoordigde zij de TROS naar buiten toe in juridische geschillen (Commissariaat voor de Media, Raad voor de Journalistiek) en omroeppolitieke en overige mediazaken.

Sinds december 2007 is Babette als oprichter en partner betrokken bij het advocatenkantoor Adam Legal Media & Entertainment Advo©aten te Amsterdam (www.adamlegal.nl).  Adam Legal is actief op het gebied van media en entertainment. Zij verzorgde recentelijk t.b.v. de schriftelijke leergang `Actueel mediarecht in de praktijk` van Broadcast Magazine het onderdeel "contractonderhandelingen bij televisieproducties”.

Onderwijsactiviteiten 
Media- en Communicatierecht

Publicaties
alle VU-publicaties, via Metis

Belangrijke nevenwerkzaamheden
Partner Adam Legal 
 
Postadres
Vrije Universiteit Amsterdam
Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Nevenwerkzaamheden

ADAMLegal - Advocaat/ Eigenaar Amsterdam, 01 november 2007
Laatste wijzigingen Nevenwerkzaamheden: Amsterdam 27 januari 2017